• Het koor geeft op 14 december een kerstconcert in Theater aan de Parade.
• Het koor geeft op 14 december een kerstconcert in Theater aan de Parade. Foto: Grootkoor

Grootkoor 's-Hertogenbosch zoekt zangers en zangeressen

Algemeen 565 keer gelezen

BOMMELERWAARD • In september starten de uitgebreide koorrepetities van Grootkoor 's-Hertogenbosch. Een bijzonder koorproject met als afsluiting een kerstconcert op vrijdag 14 december in Theater aan de Parade.

Dit nieuwe Grootkoor is het elfde koor van Grootkoor Projecten. Eerder waren er Grootkoren in onder andere Zwolle, Groningen en Alkmaar. Zangers en zangeressen repeteren vijf keer samen en geven dan een groot concert met een bekende solist.

Dirigenten

De repetities staan onder leiding van de dirigenten Etty van der Mei en Nan van Groeningen. Zij namen in 1990 het initiatief voor dit project voor een concert met de bekende zangeres Vicky Brown.

Repetities

Het koor is bestemd voor dames en heren (vanaf 18 jaar) die graag zingen. De koorrepetities zijn op maandagavond 17 september, 8 en 29 oktober, 19 november en 3 december in sociaal cultureel centrum De Helftheuvel in Den Bosch, van 19.30 uur tot 22.00 uur.

Christmas Carols

Het repertoire bestaat uit Christmas Carols en bekende koorwerken. Tijdens de eerste koorrepetitie ontvangen deelnemers de koormuziek & studie-CD, zodat ze ook thuis kunnen studeren.

Francis van Broekhuizen

Het kerstconcert op 14 december is met Francis van Broekhuizen, één van de meest veelzijdige sopranen van Nederland. Zij speelt al meer dan tien jaar in bekende opera's en mag zich daarom een echte operadiva noemen. Met haar prachtige stem en expressieve mimiek bespeelt zij iedere zaal.

Meer informatie is verkrijgbaar via: zing@grootkoor.nl en staat op: www.grootkoor.nl

• Francis van Broekhuizen is één van de meest veelzijdige sopranen van Nederland. Zij zingt 14 december samen met Grootkoor 's-Hertogenbosch.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden