• Gerdie van Gerwen van yogastudio Svaha heeft de opleiding opgezet samen met het ayurvedisch instituut Den Haag en PDI in India.
• Gerdie van Gerwen van yogastudio Svaha heeft de opleiding opgezet samen met het ayurvedisch instituut Den Haag en PDI in India. Foto: Yogastudio Svaha

Unieke yogaopleiding start in september in Hedel

Algemeen 614 keer gelezen

HEDEL • Yogacentrum Svaha in Hedel start in september met een unieke yogaopleiding AyurYoga: YTT AyurYoga.

De opleiding is opgezet door Gerdie van Gerwen van Svaha in samenwerking met het ayurvedisch instituut Den Haag en PDI in India. Diverse docenten zullen de lessen gaan verzorgen.

Yogareizen

De praktijk van Gerdie is gestart in 2004 en uitgegroeid tot een ayurvedisch gezondheidscentrum met verschillende docenten, een ayurvedische arts en masseuses. Gerdie organiseert regelmatig yogareizen naar India. "We hebben een brug geslagen tussen oost en west: India en Hedel", zegt ze.

Training in India

De nieuwe 200 uurs opleiding wordt verzorgd door docenten uit binnen- en buitenland, onder andere uit India. Ook Gerdie zelf geeft lessen en een fysiotherapeut en arts uit Hedel. Bij de opleiding hoort een training van twee weken in India. Daar zijn lessen door diverse artsen en Indiase yogamasters.

Rishikes

Ook staat een bezoek aan Rishikes op het programma, de hoofdstad van yoga. Rishikes ligt aan de voet van de Himalaya in het noorden van het land en is voor veel hindoes een heilige stad.

"Deze opleiding ontwikkelt zelfkennis op fysiek, mentaal en spiritueel niveau", aldus Gerdie. "De weg naar zelfrealisatie."

'Perfecte aanvulling

Volgens de Hedelse yogadocente is de opleiding een 'perfecte aanvulling' voor therapeuten, coaches, fysiotherapeuten en psychologen. "De uitgebreide kennis en oefeningen zijn therapeutisch toepasbaar. Met ademoefeningen, fysieke oefening, ontspanning, meditatie, leefstijl, voeding, filosofie en psychologie kunnen mensen een gezonde leefstijl en balans in hun leven bereiken."

Open dag

Speciaal voor iedereen die belangstelling heeft voor de nieuwe opleiding, houdt yogacentrum Svaha zaterdag 18 augustus open dag. Iedereen is welkom van 10:00 tot 14:00 uur in de studio aan de Hondsneststraat 1 in Hedel. Meer informatie is verkrijgbaar via: gerdie@svaha.nl of 06-22510577 en staat op de website.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Zwembad Schoonenburg in betere tijden.
Zwembad Schoonenburg in Nieuw-Lekkerland moet opening uitstellen vanwege kapotte leiding Nieuws 18 uur geleden
• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 18 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden