Afbeelding

Zaltbommel heeft LEV: nieuw hulpaanbod voor gezinnen in Rivierenland

Algemeen 742 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Sinds enkele weken is er vanuit Zaltbommel een nieuw hulpaanbod beschikbaar voor kinderen van 8 tot 14 jaar en hun gezin. Er wordt gewerkt vanuit een gewoon huis aan de Alfred Smithlaan. In dit huis is de leergroep LEV gevestigd met het hulpaanbod Gezin Centraal met Flexibel Verblijf. 

De focus van deze hulp ligt op intensieve ambulante begeleiding van gezinnen in de thuissituatie, met de leergroep als ondersteuning. Gezinnen met een (complexe) vraag op het gebied van opvoedingsondersteuning kunnen hier terecht.

De kracht van LEV zit in de combinatie van dagbehandeling en ambulante begeleiding op basis van flexibel verblijf. Kinderen kunnen overdag in de leergroep terecht en soms wordt er ook geslapen. Welke dagen er gebruik wordt gemaakt van het aanbod is volledig op de hulpvraag van het gezin afgestemd.

De leerdoelen worden omgezet in vaardigheden die onder begeleiding geoefend worden. Dit gebeurt door het kind alleen, door een ouder alleen of juist samen.

Afgestemd
De afspraken hierover zijn volledig op het hulpprogramma voor het gezin afgestemd. Er kan bijvoorbeeld  geoefend worden in het samen spelen met leeftijdsgenootjes of in het minder snel boos worden. Daarnaast kan er geoefend worden met een tafelsituatie tijdens het eten of door samen een activiteit te doen. Alles als oefensituaties in de opvoeding.

Ieder gezinslid werkt aan zijn eigen doel. Dit kan thuis en in de leergroep. 

Leren, ervaren, vieren
LEV staat voor leren, ervaren en vieren. Het hele gezin leert op een andere manier met elkaar om te gaan. Kind en gezin leren ook door te ervaren. Door middel van ondersteuning thuis en het gebruik van de leergroep worden bestaande vaardigheden vergroot en nieuwe vaardigheden aangeleerd. Daarbij wordt iedere groei gevierd.

LEV is een hulpaanbod van Entrea Lindenhout, die met deze vorm van opvoedingsondersteuning ook al succesvol is in de regio Nijmegen. Met de start van LEV in Zaltbommel kunnen nu ook kinderen en gezinnen uit deze regio van deze vorm van hulp profiteren. 

Meer informatie via het team: 0418-844066 of 06-30499726 of bij de medewerkers van Informatie en Aanmelding: 024-3780806.


 

Marjo van Andel

Eindredacteur Het Kontakt-Vijfheerenlanden

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden