Afbeelding
Foto: Ton van Balken

Beeld Sint Maarten bijna klaar

Algemeen 287 keer gelezen

ZALTBOMMEL/WAARDENBURG • In de bronsgieterij van Hans Steylaert in Waardenburg wordt hard gewerkt aan het bronzen beeld van St. Maarten. Dat beeld komt aan de Bossche Poort te staan in Zaltbommel. Zaterdag mochten de sponsoren en Vrienden van St. Maarten een kijkje komen nemen in het werkatelier.

Iedereen was zeer verrast om te zien dat de werkzaamheden al ver gevorderd waren en dat het beeld er zo prachtig uitziet. De boog, die de stadspoort symboliseert, is nog niet helemaal af en verder dient het beeld nog allerlei bewerkingen te ondergaan zodat het een bronsgroen uiterlijk krijgt.

Onthulling
De planning is dat op zaterdag 10 november, de dag voor het feest van St. Maarten, het beeld onthuld gaat worden. De Stichting Beeld Sint Maarten is nog druk werkzaam om op tijd de omgevingsvergunning te verkrijgen. Deze week buigt de Monumentencommissie zich over het beeld en de locatie.

Symbool van delen
"We hebben er alle vertrouwen in", aldus Ton van Balken, voorzitter van de stichting. "Iedereen is erg enthousiast. Wat zal het mooi zijn als straks de schutspatroon van Zaltbommel de Bossche Poort siert en iedereen die langs loopt het prachtige symbool van 'Delen' ervaart."

Het is de Stichting gelukt middels de verkoop van kleine kopieën van het beeld aan de benodigde gelden te komen. Men hoopt dat zich nog één sponsor meldt. Voor meer info: www.beeldsintmaarten.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden