• Tijdens een wandeling op 23 juni presenteert Roland Gieles de resultaten van zijn onderzoek naar De Virieu en de stadswallen.
• Tijdens een wandeling op 23 juni presenteert Roland Gieles de resultaten van zijn onderzoek naar De Virieu en de stadswallen. Foto: aangeleverd

Roland Gieles presenteert onderzoek Stadswallen al wandelend

Algemeen 305 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Kunsthistoricus Roland Gieles presenteert op zaterdag 23 juni zijn onderzoek naar Francois de Virieu en de Zaltbommelse Stadswallen.

Dat doet hij tijdens een unieke rondwandeling. Op deze dag is rondom de muziektent op het Lage Singelbolwerk een kleine expositie te zien over de restauratie van de stadswallen.

Op deze dag komt ook een wandelkaartje uit met routes en wetenswaardigheden over het restauratieproject.

Aanmelden

De wandeling op 23 juni start om 10:00 uur, 11:30 en 14:00 uur bij het Stadskasteel. De wandeling duurt ongeveer een uur en deelname is gratis. Per wandeling is maximaal plaats voor 12 personen, dus aanmelden is noodzakelijk. Aanmelden kan bij TRIP: 0418-648774 of info@tripbommelerwaard.nl

De Virieu

Roland Gieles onderzocht onder meer de historische context, de politieke besluitvorming, de originele beplanting en het gedachtegoed van de ontwerper van het park op de stadswallen, Francois-Willem De Virieu. De gemeente Zaltbommel gebruikte de resultaten van het onderzoek als basis voor het plan om het park weer de uitstraling te geven van het landschapspark dat De Virieu destijds voor ogen had.

In de kleine expositie zijn panelen te zien, die het verhaal over de restauratie vertellen. Medewerkers van de gemeente zijn aanwezig voor een toelichting.

Vleermuiswandeling

Op donderdag 21 juni organiseren de ecologen van ecologisch adviesbureau Blom een vleermuiswandeling. De wandeling begint om 21:30 uur bij de muziektent en duurt tot ongeveer 23:00 uur. Er is plaats voor 40 mensen, dus aanmelden is noodzakelijk en kan bij TRIP.

De Zaltbommelse Stadswallen zijn een Rijksmonument. De gemeente is afgelopen winter gestart met de restauratie van het Oranjebolwerk en het Lage Singelbolwerk. Geleidelijk komen alle bolwerken aan de beurt.

Klik hier voor een interview met landschapsarchitect Jan van Minnebruggen.

• De Muziektent is nu al beter te zien dan voorheen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden