• Eigenaar Aart van Heijkop (l) met zijn broer Gert-Jan.
• Eigenaar Aart van Heijkop (l) met zijn broer Gert-Jan. Foto: Lya Cattel

Van Heijkop viert 12,5-jarig jubileum

Algemeen 1.751 keer gelezen

DELWIJNEN • Aart van Heijkop (31) was nog maar 18 jaar oud, toen hij zijn eigen bedrijf begon. "Timmeren is me met de paplepel ingegoten", zegt hij.

Zijn vader, Jan van Heijkop, is meubelmaker in Nederhemert. De werkplaats ligt naast het ouderlijk huis en Aart liep als kleine jongen dan al vaak rond bij zijn vader.

In eerste instantie wilde hij in de voetsporen van zijn vader treden en ook meubelmaker worden. "Maar ik merkte dat ik het liefst buiten werk, in plaats van binnen", zegt hij.

De eerste jaren van zijn zelfstandig bestaan verhuurde Aart zich aan andere aannemers. Bij de een werd hij in het diepe gegooid, bij de ander heel goed begeleid. "Ik heb daar heel veel van opgestoken', zegt hij.

Toen er steeds meer eigen werk kwam, besloot hij samen te gaan werken met een oud-compagnon van zijn vader, een 50-plusser met een dijk van een ervaring. Ook de broer van Aart, Gert-Jan, is al een aantal jaren actief binnen het bedrijf. Aart's vrouw Margreet verzorgt vanaf het begin de administratie. Binnenkort gaat hun neef, Jan van Klinken, als leerling aan de slag.

Kleine en grote klussen

"We richten ons op verbouwen, aanbouwen en onderhoud", licht Aart toe. "Dat kunnen kleine klussen zijn zoals het vervangen van een dakraam in een rijtjeswoning, maar ook grote zoals het opknappen van een boerderij waarbij vloeren, muren en installaties compleet vernieuwd worden."

Zo werkt Van Heijkop op dit moment aan een honderd jaar oude boerderij. "Vloeren, tussenverdieping en de kap, we hebben ze allemaal vernieuwd", vertelt Aart, terwijl hij de foto's van de verbouwing laat zien. "Die woning heeft straks de oude mooie uitstraling met het comfort van een nieuwbouwwoning."

Afspraak = afspraak

Vakmanschap staat voorop bij de mannen van Van Heijkop. "En we vinden communicatie heel belangrijk", benadruk Aart. "Voordat mensen aan een verbouwing beginnen, willen ze vaak goed advies. Ik probeer goed te luisteren naar hun wensen en kom dan met ideeën. Andere klanten hebben zelf al een bouwtekening klaarliggen. Ik maak een planning en dan gaan we starten. En daarbij geldt afspraak = afspraak. Ik kom op tijd en geef duidelijk aan wanneer ik denk dat de klus klaar is. En als er soms wel iets in de planning verandert, bel ik de klant meteen op om dat uit te leggen."

Korte lijntjes

Ondanks het ruime aanbod aan klussen, heeft Aart geen plannen om flink uit te breiden. "Op dit moment zijn de lijntjes met onze klanten heel kort", zegt Aart. "Wij bekijken een woning, bedenken een plan en voeren dat uit. Mijn broer heeft precies dezelfde instelling als ik, we begrijpen elkaar met een half woord en dat werkt heel goed. Als we zouden uitbreiden, zou ik meer op kantoor moeten zitten. Dat doe ik nu één dag in de week. Maar waar ik echt blij van word, is lekker buiten aan het werk gaan."

www.vanheijkop.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden