Burgemeester Peter Rehwinkel bezoekt dubbeldeks Verkiezingsbus in Delwijnen
Burgemeester Peter Rehwinkel bezoekt dubbeldeks Verkiezingsbus in Delwijnen Foto: Lya Cattel

Gemeente roept in filmpje en per post op om te komen stemmen

Algemeen Gemeenteraadsverkiezingen Bommelerwaard 106 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Gemeente Zaltbommel heeft een filmpje gelanceerd met daarin een nadrukkelijke oproep om volgende week woensdag 21 maart te gaan stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen.

Ook hebben alle jongeren die sinds de Tweede Kamerverkiezingen in 2017 18 jaar zijn geworden een kaartje ontvangen van de gemeente. In totaal heeft de gemeente 394 kaarten verstuurd met daarop de oproep om toch vooral te komen stemmen.

In het filmpje spreekt burgemeester Peter Rehwinkel de kijkers even toe en daarna volgt een animatie met uitleg over de gemeentelijke politiek.

Aan het eind van het filmpje doet Rehwinkel opnieuw een oproep om te komen stemmen.

Sleepwet

Op 21 maart kunnen de inwoners van Zaltbommel ook stemmen voor de Wet op de Inlichtingen en Veiligheidsdiensten, in de volksmond beter bekend als de 'Sleepwet'.

Dubbeldekker

Wie in Zaltbommel als eerste wil stemmen kan in de nacht van dinsdag 20 op woensdag 21 maart om 00:00 uur terecht op de Markt in Zaltbommel. Daar staat de rode dubbeldekker waar inwoners van de gemeente hun stem kunnen uitbrengen. De bus blijft daar een uurtje staan en is om 6:30 uur bij het station. Daarna rijdt hij door verschillende kernen van de gemeente.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden