Johan Cahuzak
Johan Cahuzak Foto: Lya Cattel

De column van Johan Cahuzak: Brandweer

Algemeen Column 402 keer gelezen

Brandweer

Prachtig hoor dat vier Zaltbommelse brandweerlieden koninklijk zijn onderscheiden voor hun goede werken. De burgemeester heeft zijn ketting omgehangen, ongetwijfeld zijn er mooie woorden gesproken, is er gewezen op het belang voor de samenleving en de onmisbaarheid van de brandweer. Vervolgens deed iedereen een plas en alles bleef zoals het was.

Helaas niet. De brandweer heeft al diverse sanerings- en bezuinigingsronden achter de rug. En er moest ook nog geregionaliseerd worden. Dat proces loopt al jaren. En natuurlijk, je moet de boel zo nu en dan opschudden. En natuurlijk, dan gaan mensen mopperen. En afhaken. Dat is niet zo erg maar nu is toch langzamerhand de maat wel vol?

In Maasdriel vliegt er een spuitwagen uit. De politiek zit met een mond vol tanden en de brandweermensen met de handen in het haar. Dat blust allemaal niet erg lekker. Aan de noordkant van de Waal wordt op dit gebied ook volop gerommeld.

En waar hebben we het over? Tientjeswerk. Wat kost zo'n wagen nu? Wat kost die hele brandweer nu? Neem een nieuw zwembad. Niet dat ik daar tegen ben maar waar gaat het om? Hobby, vrije tijd. Zelfde verhaal met die sportvelden onder Bruchem. Laat die brandweer gewoon lekker hun autootjes houden, val ze niet lastig. En onderscheidt ze. En dan niet met een dooie mus.

Johan Cahuzak

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden