Afbeelding
Foto: Janneke Boogaard

Waalbommel presenteert plannen voor de Buitenstad

Algemeen 902 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Ontwikkelaar Waalbommel presenteert op donderdag 1 maart van 19:00 tot 21:30 uur in De Poorterij het concept stedenbouwkundig plan en het beeldkwaliteitsplan voor de Buitenstad.

De Buitenstad is het gebied tussen de jachthaven, Steenweg, Gamersedijk en de grens tussen uiterwaarden en het bedrijf. De gemeente is bij de presentatie aanwezig en hoort ook graag de reacties van de aanwezigen. Inwoners kunnen hun reacties na de avond ook indienen.

Hoge eisen

Volgens wethouder Adrie Bragt stelt de gemeente 'hoge eisen' aan de kwaliteit van de plannen. "Voor wij reageren op het plan van Waalbommel willen wij een goede afweging maken. Wijk kijken daarbij naar de mening van deskundigen zoals de monumentencommissie, maar horen ook graag de mening van de inwoners."

Woningen

Het conceptplan is een voorstel voor de invulling van het gebied. Het gaat bijvoorbeeld over de woningen die er komen, de wegen, het groen en de ontsluiting van het gebied en hoe dat er uit komt te zien. Waalbommel geeft op de presentatieavond een uitgebreide toelichting en er is gelegenheid tot het stellen van vragen. Wethouder Adrie Bragt opent de avond en licht het verdere proces toe.

Inwoners kunnen tot 22 maart bij de gemeente reageren op de plannen van Waalbommel. De gemeenteraad neemt het uiteindelijke besluit.

"Daarna kan het snel gaat", zegt Bragt. Hij benadrukt daarbij overigens dat de gemeente nog in gesprek is met het ministerie of het wel of niet mogelijk is om door te gaan met de buitendijkse plannen voor de Buitenstad.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 45 minuten geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 6 uur geleden
Afbeelding
Eigen tulp van Keukenhof voor Fien & Teun: cadeau voor tiende verjaardag van duo Van Hoorne Entertainment Zakelijk 7 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden