• In totaal negentien mensen van 'Banenafspraak' kregen een vast contract.
• In totaal negentien mensen van 'Banenafspraak' kregen een vast contract. Foto: Gemeente Zaltbommel

Aannemer Smits uit Nederhemert neemt mensen Banenafspraak in vaste dienst

Algemeen 1.256 keer gelezen

NEDERHEMERT • Negentien medewerkers van de 'Banenafspraak' hebben een vast dienstverband gekregen bij aannemersbedrijf M.J. Smits uit Nederhemert.

De medewerkers hebben de afgelopen twee jaar via detachering voor het bedrijf gewerkt. Volgens operationeel leidinggevende Johan Oomen van Smits was de samenwerking met Werkzaak Rivierenland en de gemeente Zaltbommel 'naar volle tevredenheid. "Onze organisatie is sinds 2002 ingericht op het samenwerken met mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt", vertelt hij. "Hierdoor hebben wij de benodigde kennis in huis voor de begeleiding. Ook bestaat er een groot draagvlak bij de overige medewerkers."

Prestatieladder

Aannemersbedrijf Smits is inmiddels in het bezit van het keurmerk Prestatieladder Sociaal Ondernemen (PSO), trede 3. Door het in vaste dienst nemen van de medewerkers heeft het inmiddels het niveau van een PSO 30+ onderneming. "Het is altijd mijn overtuiging geweest dat het belangrijkste in het leven is hoe je met elkaar omgaat en voor elkaar klaar staat", vindt directeur Marcel Smits. "Daarom vond ik het zo geweldig dat deze medewerker in april 2016 voor het eerst bij ons aan het werk gingen."

Groenonderhoud

Werkzaak detacheerde de medewerkers de afgelopen twee jaar bij Smits, waar zij verantwoordelijk waren voor een deel van het groenonderhoud van de gemeente Zaltbommel. De medewerkers kunnen ook de komende jaren het groenonderhoud van de gemeente verzorgen, doordat Zaltbommel een meerjarige samenwerking is aangegaan met de aannemer.

Wethouder Kees Zondag: "Wij voelen ons verantwoordelijk voor de werknemers die dit werk de afgelopen jaren naar volle tevredenheid deden. Daarnaast dragen we zo bij aan het halen van de doelstelling van de Participatieweg, want een groep van negentien mensen met afstand tot de arbeidsmarkt is nu aan het werk. En het bedrijf heeft geschikte werknemers. Wat ons betreft is dit echt een 'win-win-win situatie'."

Goede invulling

Volgens Werkzaak, aannemersbedrijf Smits en de gemeente heeft de inzet van de betrokken medewerkers en de begeleiding door de aannemer geleid tot grote tevredenheid bij alle partijen. Marc Christiaens, manager Werk bij Werkzaak: "Deze samenwerking geeft invulling aan waar Werkzaak voor staat en waar andere van kunnen leren: Iedereen heeft talent en heeft toegevoegde waarde. Wij helpen de juiste match te vinden en werkgevers te overtuigen van deze toegevoegde waarde. Zo bieden we werk en begeleiding aan mensen die talenten hebben en een kans verdienen om dit talent in te zetten en te ontwikkelen op de arbeidsmarkt. Een kans om te laten zien wat je talent is, om weer mee te doen in de maatschappij. Het is ook een kans voor werkgevers om een onverwacht talent te ontdekken en de toegevoegde waarde te ervaren."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
• Marc Christiaans.
• Adrie Bragt, Marc Christiaans en Johan Oomen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Zwembad Schoonenburg in betere tijden.
Zwembad Schoonenburg in Nieuw-Lekkerland moet opening uitstellen vanwege kapotte leiding Nieuws 17 uur geleden
• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 18 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden