Afbeelding
Foto: Janneke Boogaard

D66 delegatie gaat op werkbezoek bij Sachem

Algemeen Gemeenteraadsverkiezingen Bommelerwaard 424 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Een delegatie van D66 brengt vrijdag 23 februari een werkbezoek aan chemische fabriek Sachem in Zaltbommel.

De delegatie onder leiding van D66 lijsttrekker in Zaltbommel Thom Ummels bestaat uit raadskandidaten in de Bommelerwaard. Het D66 lid van de provinciale staten Antoon Kanis gaat ook mee.

Met eigen ogen

"Dit werkbezoek past in onze aanpak om bedrijven en organisaties te bezoeken om met eigen ogen te kunnen zien wat er gebeurt. En om te luisteren en van gedachten te wisselen over de werkzaamheden in relatie tot de maatschappelijke omgeving. Zo waren we onlangs bij de Veiling Zaltbommel", aldus Thom Ummels "Sachem is een prominent bedrijf in onze gemeente met een verhoogd veiligheidsrisico. We spreken en horen er in en buiten de raad met regelmaat over. Vandaar onze keuze voor dit werkbezoek".

Strengste milieu- en veiligheidseisen

D66 vindt dat bedrijven met een verhoogd risico, zoals Sachem, moeten voldoen aan de strengste milieu- en veiligheidseisen: "De provincie, maar ook de gemeente, moeten scherp toezien op naleving en handhaving. Daarnaast moeten inwoners op een open en tijdige manier worden geïnformeerd over risico's en ontwikkelingen rondom dit soort bedrijven."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden