Afbeelding

Dode kat in plastic zak gevonden op strandje Hurwenen

Algemeen 877 keer gelezen

HURWENEN • Op een strandje aan de Waal in Hurwenen is maandag een dode kat gevonden. Het dier lag in een dichtgeknoopte plastic vuilniszak, die opengescheurd was.

De vindster heeft het dier naar de dierenarts gebracht en via zijn chip is de identiteit van de kat achterhaald. Zijn baas, Juul Smaling, woont in Wamel, maar liefst 17 kilometer verderop. In dat dorp zijn de laatste maanden opvallend veel katten verdwenen, meldde de Gelderlander in november.

Sluis St. Andries

"Helaas kan dit aantal met minimaal één worden opgehoogd", schrijft Juul in een ingezonden brief. Zijn kater Boris was ook ruim een week verdwenen, sinds zondag 4 februari. "Zeer waarschijnlijk is dat degene die Boris heeft gedood, hem in de zak heeft gedaan en in het water gegooid", aldus Juul. "Dit zou op de PWA-brug, de Veerweg in Wamel of de sluis St. Andries bij Heerewaarden gebeurd kunnen zijn. Het is door sporen aannemelijk dat Boris niet levend of bij bewustzijn in de zak gedaan is."

De dierenarts heeft geen uiterlijke verwondingen gevonden en denkt dat de kat niet lang in het water heeft gelegen en niet lang dood was toen hij gevonden werd.

Aangifte

Juul Smaling heeft aangifte gedaan bij de politie. Hij hoopt dat meer mensen aangifte doen als hun kat vermist is.

Ook zoekt hij getuigen rond de dood van zijn eigen kat. "Als iemand iets gezien of gehoord heeft in de periode dat Boris vermist was of als je degene bent, die de zak heeft opengescheurd, dan zou ik graag met je in contact komen." 

Het e-mailadres is: borissie@kpnmail.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden