• Vrijdag werd de steiger rond Markt 2 afgebroken.
• Vrijdag werd de steiger rond Markt 2 afgebroken. Foto: Janneke Boogaard

Markt 2 in Zaltbommel is weer 'uitgepakt'

Algemeen 1.462 keer gelezen

ZALTBOMMEL • "Kijk nou wat er tevoorschijn komt!" Een toevallige passant stapt van de fiets. Het is inderdaad de moeite waard om te bekijken wat er op Markt 2 achter het witte plastic en de steigers vandaan komt.

Het monumentale pand ondergaat een grondige restauratie, voordat Corina Laheij er in maart een 'inloophuis voor kunst' hoopt te openen. Donderdag werd na twee maanden het bouwfolie verwijderd. De steiger moest een dagje wachten vanwege de storm.

Gevoegd
Nu het pand is 'uitgepakt' is goed te zien hoeveel werk er al verzet is. De trapgevel en een deel van het pothuisje is opnieuw gevoegd. De rest van het pothuisje volgt nu de steiger weg is.

Schilderen met Verve
Ook is al het schilderwerk aangepakt. Deze monsterklus is met veel liefde geklaard door Geert Cretier en zijn mannen van 'Cretier Schilderen met Verve'. "Alle oude lak is verwijderd. Alle onderdorpels zijn vervangen en de verstekken zijn vernieuwd", somt Cretier op. "Een deel daarvan was verrot, maar voor de zekerheid is alles meteen aangepakt."

Vier lagen
Een arbeidsintensief werk, vooral door het houtsnijwerk. "Het kost veel tijd om dat helemaal kaal te maken en te plamuren. En omdat je op het kale hout zit, zijn er drie lagen nieuwe verf nodig. De eigenaar heeft zelfs gekozen voor vier lagen. Verstandig, want nu stond de steiger er toch. Petje af voor deze grondige aanpak, zonder ergens op te besparen."

Mooi gevoel
Voor een vakman is dit natuurlijk een project om zijn vingers bij af te likken. "Hier komen alle aspecten van het schildersvak naar boven. Dat geeft een mooi gevoel."

Cretier is voorlopig nog wel bezig aan de Markt, nu aan de binnenkant, waar ook al veel werk is verzet. Op de Facebookpagina Markt Twee worden regelmatig updates geplaatst van de verbouwing.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 23 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden