• Door de brand raakten negen arbeidsmigranten en twee gezinnen dakloos.
• Door de brand raakten negen arbeidsmigranten en twee gezinnen dakloos. Foto: Stephan/Ron V Media

SSM stelt vragen over brand Velddriel

Algemeen 854 keer gelezen

VELDDRIEL • Samen Sterk Maasdriel wil meer weten over de arbeidsmigranten die in het huis aan de Voorstraat in Velddriel woonden dat dit weekend afbrandde. En als er goed gecontroleerd is, hoe kan het dan dat de hennepkwekerijen niet eerder zijn ontdekt?

Burgemeester Henny van Kooten gaf de ochtend na de brand al aan dat de negen buitenlandse arbeidskrachten netjes ingeschreven waren bij de gemeente Maasdriel. Maar SSM wil meer weten en heeft schriftelijke vragen ingediend bij het college. Hoeveel arbeidsmigranten mochten in het huis ondergebracht wonen, waren alle mensen die tijdens de brand aanwezig waren ingeschreven?

Controles
De gemeente hanteert een lijst met huisvestingslocaties voor arbeidsmigranten. Die locaties worden regelmatig gecontroleerd. SSM wil weten of dat in de Voorstraat in Velddriel ook het geval was en of er overtredingen geconstateerd zijn. En als er controles geweest zijn, hoe het dan kan dat de hennepkwekerijen die na de brand werden gevonden niet zijn opgemerkt.

Ook vraagt de partij zich af of er voldaan was aan de brandveiligheidsvoorschriften.

Raadsvoorstel uitgesteld
SSM maakt zich al jaren sterk voor goede regulering van de huisvesting van werknemers uit Midden- en Oost-Europa. Voor de komende commissievergadering Samenleving & Financiën stond eigenlijk het raadsvoorstel 'Arbeidsmigranten huisvesting en inschrijvingen' geagendeerd. Het stuk was niet op klaar voor behandeling en is nu doorgeschoven naar de vergadering van april - na de verkiezingen dus.

"Het is al de zoveelste keer dat beloofde maatregelen of beleidsplannen worden uitgesteld. Wij vinden dat niet acceptabel", zegt fractievoorzitter Bart de Leeuw. Hij wil weten waarom het stuk niet op tijd klaar is voor de geplande behandeldatum, eind deze maand.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 13 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden