• Het American Roadhouse vanaf de achterkant.
• Het American Roadhouse vanaf de achterkant. Foto: Janneke Boogaard

Gemeente Zaltbommel koopt American Roadhouse

Algemeen 5.424 keer gelezen

ZALTBOMMEL • De gemeente Zaltbommel is van plan het perceel van American Roadhouse te kopen. Dit maakt een rijweg mogelijk langs het Fiep Westendorpplein komt. Het bowling- en kartcentrum blijft nog enkele jaren open; daarna hoopt de gemeente dat er een gezondheidscentrum komt.

De gemeenteraad beoordeelt op 22 februari of de aankoop definitief door kan gaan. De gemeente krijgt dan meteen al de beschikking over een perceel grond aan het Fiep Westendorpplein. Dit geeft ruimte voor een rijweg langs het Fiep Westendorpplein waardoor er een rechtstreekse verbinding komt tussen de Wichard van Pontlang en de Van Heemstraweg.

Dit maakt de verkeerssituatie op het plein overzichtelijker. Daarover zijn nu veel klachten. 

Polikliniek JBZ 
De gemeente en Woonlinie zijn met het Jeroen Bosch Ziekenhuis in gesprek over de mogelijke verhuizing van de vestigingen van het Jeroen Bosch Ziekenhuis aan de Gasthuisstraat en Gamerschestraat naar deze locatie.

Gezondheidscentrum
Wethouder Adrie Bragt is enthousiast over deze ontwikkeling: "Dit is voor de hele Bommelerwaard van grote betekenis." Als het doorgaat hoopt de gemeente dat andere zorgpartijen ook interesse hebben. Op die manier ontstaat de mogelijkheid voor een modern gezondheidscentrum nabij het Fiep Westendorpplein.

American Roadhouse 
American Roadhouse blijft nog een aantal jaren door exploiteren, afhankelijk van de voortgang van de planontwikkeling. Het is niet bekend of het Roadhouse daarna verhuist naar het leisurecentrum dat gepland is achter het station.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden