• Verschillende wegen in Poederoijen (foto), Kerkwijk, Poederoijen, Nieuwaal, Gameren en Brakel worden verbreed.
• Verschillende wegen in Poederoijen (foto), Kerkwijk, Poederoijen, Nieuwaal, Gameren en Brakel worden verbreed. Foto: PHTB

Diverse wegen in buitengebied worden breder

Algemeen 1.134 keer gelezen

ZALTBOMMEL • In verschillende dorpen in de gemeente Zaltbommel gaan binnenkort werkzaamheden aan de weg van start. De wegen worden verbreed, zodat met name vrachtverkeer voor de tuinbouwbedrijven er beter over heen kan.

De aanpassing van de wegen past binnen de doelen van het Projectbureau Herstructurering Tuinbouw Bommelerwaard. Uit overleg met tuinders, omwonenden en andere betrokkenen is een wensenlijstje naar voren gekomen.

De bouwborden zijn inmiddels geplaatst, de uitvoering vindt plaats tussen januari en april. PHTB heeft de gemeente opdracht gegeven het werk uit te voeren, de gemeente heeft de klus gegund aan aannemer Gebr. van Kessel.

Het werk vindt plaats op de volgende locaties:

Kerkwijk

De Geerweg/Nieuwstraat in Kerkwijk wordt verbreed en aan de noorzijde voorzien van betonbermen. Ook wordt de toplaag van het asfalt vervangen in de Geerweg en op het kruispunt.

Ook wordt de Viaductweg opgewaardeerd, ter hoogte van de Sarskampseweg en de Steenweg. De weg wordt verbreed van 4,50 meter naar 6,20 meter breed.

Brakel

De Kooiweg in Brakel wordt tussen de bocht bij de voetbalvelden en huisnummer 1 aan één kant verbreed met asfalt en aan twee zijden krijgt de weg een betonnen berm. Ook komt er nieuw asfalt. De weg gaat van 3,60 meter naar 6 meter breed, de lichtmasten komen dan ook op andere plekken te staan.

Gameren

De Ouwelsestraat in Gameren gaat van 5,6 meter breed naar 6,4 meter en krijgt aan beide zijden betonbermen.

Nieuwaal

Ook de Hogeweg in Nieuwaal wordt verbreed, ter hoogte van de Middelkampseweg en de Waalbanddijk.

Poederoijen

De Maarten van Rossumweg in Poederoijen is met 4,60 ook te smal als vrachtverkeer elkaar wil passeren. Daarom wordt de weg verbreed naar ongeveer 5,80 meter. Ook de Hoekseweg wordt verbreed om de doorstroming te bevorderen.

'Mooier en veiliger'

Wethouder Adrie Bragt: "Na een intensief voortraject is het mooi dat we nu daadwerkelijk gaan starten met het mooier en veiliger maken van de Bommelerwaard. Uiteindelijk profiteert iedereen in het gebied daar straks van: inwoners en bezoekers kunnen door deze werkzaamheden rekenen op meer verkeersveiligheid en meer groen. Ook de tuinbouwbedrijven profiteren, doordat hun bedrijven beter bereikbaar zijn voor het vrachtverkeer. Al met al is dit nog maar een greep uit de projecten die we gaan oppakken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk gisteren
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden