Afbeelding

Leerlingen Cambium debatteren over opkomstbevordering verkiezingen

Algemeen 172 keer gelezen

ZALTBOMMEL • De Jeugdgemeenteraad op donderdag 18 januari in het oude stadhuis staat in het teken van de opkomstbevordering van jonge kiezers voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart.

Twaalf groepen 4VWO-leerlingen gaan onder voorzitterschap van burgemeester Peter Rehwinkel met elkaar in debat.

2000 euro

Na twee debatronden kiest een jury bestaande uit de lijsttrekkers van de politieke partijen de winnaar. De winnaars krijgen 2000 euro om hun voorstel uit te voeren.

Omdat de raadzaal vol zit met leerlingen, wordt belangstellenden verzocht om de vergadering te volgen op de webcast van de gemeente Zaltbommel.

De leerlingen zijn in september al aan de slag gegaan met het onderwerp. De afgelopen maanden hebben zij hun voorstellen uitgewerkt.

Onderdelen van het voorbereidingstraject waren een praktijkdag op het stadskantoor in november en een bezoek aan de Tweede Kamer.

De gemeenteraad vindt het belangrijk om jongeren te interesseren voor de lokale politiek en de democratie. Daarom heeft de raad bepaald dat alle voorstellen een maatschappelijk thema hebben en dus nuttig zijn voor de inwoners van de gemeetne Zaltbommel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden