• Lidy Vos is in het verleden al regiomanager van Bibliotheek Rivierenland geweest.
• Lidy Vos is in het verleden al regiomanager van Bibliotheek Rivierenland geweest. Foto: Bibliotheek Rivierenland

Lidy Vos nieuwe directeur Bibliotheek Rivierenland

Algemeen 507 keer gelezen

RIVIERENLAND • Met ingang van 1 april treedt Lidy Vos aan als nieuwe directeur-bestuurder van Bibliotheek Rivierenland.

Naast ervaring in het bedrijfsleven, neemt zij de nodige managementervaring binnen de bibliotheekwereld mee. Eerder was zij twee jaar als regiomanager aan Bibliotheek Rivierenland verbonden.

Lidy Vos volgt Gaby Lafeber op. Haar meest recente functie was adjunct-directeur van De Bibliotheek Bibliorura te Roermond. In haar loopbaan heeft zij gedurende zeventien jaar managementfuncties in de bibliotheekbranche bekleed. In een tijd waarin het bibliotheekwerk zich heeft getransformeerd, heeft zij ruime ervaring opgedaan in het leidinggeven tijdens processen van verandering en vernieuwing.

Gelijke kansen

De functie van directeur-bestuurder is volgens Lidy Vos een logische volgende stap in haar ontwikkeling, waarin zij de mogelijkheid ziet mooie resultaten te behalen binnen de nieuwe maatschappelijke context waarbinnen de bibliotheek opereert: "Bibliotheekwerk draait voor mij om gelijke kansen. Goed kunnen lezen draagt hieraan bij. Luisteren naar je klant en opdrachtgevers is hierbij essentieel. Ik heb ontzettend veel zin in deze job: om samen met alle betrokkenen de maatschappelijke functies van de bibliotheek verder te ontwikkelen. In een gebied met veel kleine kernen is dit een mooie uitdaging. Een mooi werkgebied dat ik sinds ik er heb gewerkt nooit meer heb kunnen loslaten. Nu mag ik terug, prachtig toch! Het is heel belangrijk voor mij om deel uit te maken van de gemeenschap waarvoor je werkzaam bent."

Op termijn wil Lidy Vos ook in de regio gaan wonen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden