• Burgemeester Peter Rehwinkel sprak de vrijwilligers toe op de trap in de raadszaal.
• Burgemeester Peter Rehwinkel sprak de vrijwilligers toe op de trap in de raadszaal. Foto: Britta Alink

Zaltbommel zet vrijwilligers VPTZ in 't zonnetje

Algemeen 350 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Burgemeester Peter Rehwinkel heeft de vrijwilligers van de VPTZ (Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg) maandagavond tijdens de nieuwjaarsreceptie in het zonnetje gezet.

De gemeente kiest elk jaar een andere (vrijwilligers)organisatie om tijdens de receptie extra aandacht te geven en de vrijwilligers een bijzonder cadeau aan te bieden. Vorig jaar viel de keus op de brandweer, het jaar daarvoor op het dierenasiel in Bruchem.

Afscheid

"De gemeente heeft ontzettend veel waardering en respect voor het werk dat de vrijwilligers van VPTZ doen", aldus Peter Rehwinkel maandagavond. "U biedt hulp en steun aan mensen die hun leven moeten afsluiten en dat het liefste doen in hun eigen omgeving, bij hun dierbaren. U biedt daarbij echte hulp en helpt om het afscheid iets draaglijker te maken."

'Mantel der Liefde'

Drie vrijwilligers van VPTZ waren maandagavond aanwezig bij de huldiging. De organisatie had namelijk tegelijkertijd zelf een nieuwjaarsreceptie voor de vrijwilligers op een andere locatie. Burgemeester Rehwinkel overhandigde de drie vertegenwoordigers een mooi cadeau: álle vrijwilligers van VPTZ mogen in maart met elkaar naar de theatervoorstelling 'Met de mantel der liefde'.

In deze theatermonoloog van Kurt Defrancq maakt het publiek kennis met de 80-jarige Lowie, die veel zorg nodig heeft en met zijn zoon Kobe, die probeert zoveel mogelijk zorg te bieden. Het is een pakkend theaterstuk met humoristische prikjes. "We hopen u hiermee een avond echte ontspanning te bieden", aldus Rehwinkel.

Britta Alink

Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena

• De nieuwjaarsreceptie in de raadszaal werd druk bezocht.
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 21 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 23 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden