Afbeelding
Foto: Loes van Gameren

Ontroerend sprookje van Senta in De Poorterij

Algemeen 440 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Koorschool Senta bracht dit weekend in De Poorterij het sprookje 'Het meisje met de zwavelstokjes' tot leven. De goed bezochte voorstellingen waren sfeervol en van hoge kwaliteit.

De muzikale leiding van het muziektheaterstuk was in handen van Sylvia van der Vinne van Senta. De beleving voor het publiek werd compleet door de samenwerking met onder andere dansers van Balletschool Paulette Willemse, mannenkoor Cantamus, acteurs en muzikanten. De regie van het stuk was in de enthousiaste handen van Ilze Boereboom. 

Visioenen
Tijdens de goed bezochte voorstellingen zag het publiek hoe een meisje, gespeeld door Janneke van Gelder, op een koude oudejaarsnacht tevergeefs haar zwavelstokjes tracht te verkopen. Bevangen door de kou steekt ze steeds een stokje aan en ziet bij elk stokje een prachtig visioen. Rijkgedekte tafels, cadeautjes en een toost bij een prachtige kerstboom. Maar als de vlam dooft is ze weer alleen in de kou.

Oma in de hemel
In het derde visioen ziet ze haar dierbare oma, een rol van Jootje Huizer, die in de openingsscène is gestorven. Vanuit de hemel bekijkt Truus Boereboom, in de rol van de vertellende oma, haar kleinkind, met wie ze zo'n medelijden heeft. Als het meisje aan het slot alle zwavelstokjes aansteekt, komt oma haar halen en zijn ze gelukkig samen.

Einde aan je zorgen
De volgende ochtend wordt het lichaam van het meisje op straat gevonden. Haar plaatsgenoten hebben spijt dat ze haar niet hebben geholpen, en zo is het stuk ook een oproep aan iedereen om niemand aan zijn lot over te laten.

Aan het einde zingen alle zangers en acteurs het meisje toe: "Ooit komt een einde aan je zorgen, je bent niet alleen, want opeens op een doodgewone morgen komt die dag waarop jij wacht." Het publiek hield ontroerd de adem in.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 18 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 19 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden