• Lieke van Wordragen.
• Lieke van Wordragen. Foto: aangeleverd

Lieke uit Hedel zamelt geld in voor Suriname

Algemeen 707 keer gelezen

HEDEL/PARAMARIBO • Lieke van Wordragen (19 ) uit Hedel gaat een half jaar vrijwilligerswerk doen in Paramaribo. Ze roept mensen op om te doneren, zodat ze gehandicapte mensen kan helpen.

Lieke vertrekt 30 december samen met haar vriend voor een half jaar naar Suriname. "Mijn vriend gaat daar stagelopen binnen de ICT en ik ga vrijwilligerswerk doen in de gehandicaptenzorg, bij Huize Betheljada. Daar ga ik helpen op een woongroep waar kinderen en jongvolwassenen met een ernstig meervoudige beperking wonen en dagopvang krijgen", vertelt de Hedelse.

Ze heeft een actie opgezet, zodat mensen geld kunnen doneren waar zij spullen en lesmaterialen van kan kopen. "Dit omdat de gehandicaptenzorg in Suriname erg armoedig is." Ter plekke bekijkt Lieke of Huize Betheljada de beste bestemming is voor het geld, of andere stichtingen waar ze nauw contact mee heeft en tijdens haar verblijf op bezoek gaat. "De stichtingen waarvan blijkt dat zij echt geldtekort hebben, zal ik dan wat spullen geven." 

Mensen kunnen doneren via www.doneeractie.nl. "Voor alle duidelijkheid: van het geld schaf ik zélf de benodigde materialen aan. Zo kan ik garanderen dat het geld goed gebruikt wordt." Het gaat om spullen als luiers, handschoenen, zeep. Maar ook grotere spullen als een tillift of rolstoel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden