Johan Cahuzak
Johan Cahuzak Foto: Lya Cattel

De column van Johan Cahuzak: Lef

Algemeen Column 432 keer gelezen

Lef

In een collega-krant zag ik een artikel over Monica Sips. Ze was vroeger man en daar had ze over verteld op het Cambium, locatie De Waard.

In een vorig leven gaf ik maatschappijleer aan ongeveer dezelfde leerlingen. Ik zocht graag het randje op en ik nodigde jaarlijks een paar voorlichters van het COC uit. Het waren getrainde mensen die een prima verhaal hadden over hun leven als flikker of pot. De leerlingen had ik stevig voorbereid. Ze mochten alles vragen. Dat mocht altijd. Maar ze dienden zich correcter dan normaal te gedragen. In het vuur van een gesprek vloog er bij mijn lessen wel eens iets over tafel dat maar beter binnen het lokaal kon blijven.

Marokkaanse jongetjes reageerden immer als door een wesp gestoken als ik vertelde wat er op het programma stond. Zeer tot mijn genoegen. Ze weigerden altijd te komen. Ik vond dat prima mits hun vader of moeder me zou bellen. In het Nederlands. Daar kwam nooit iets van en ze zaten dientengevolge altijd onder het homoseksuele gehoor. Geboeid.

Ik moest er aan denken toen ik mevrouw Sips op de foto aan het werk zag. Wat een lef van deze spreekster. Wat een visie van de school en wat geweldig dat de krant repte van een zeer aandachtig gehoor. Toppubers bestaan!

Johan Cahuzak

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden