Afbeelding
Foto: CDA Maasdriel

Bianca Laheij lijsttrekker CDA Maasdriel

Algemeen Gemeenteraadsverkiezingen Bommelerwaard 1.090 keer gelezen

MAASDRIEL • CDA Maasdriel heeft dinsdag de 30-jarige Bianca Laheij (Kerkdriel) unaniem verkozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Robert Dekkers (Hedel) is één van de weinige nieuwe gezichten op de lijst.

Laheij is bezig aan haar tweede periode van vier jaar voor het CDA in de Maasdrielse gemeenteraad. De huidige raadsperiode is zij voorzitter van de fractie, die met negen koppen de grootste is in de gemeente Maasdriel.

Geografische spreiding
De partij laat verder weten dat de een goede geografische spreiding van kandidaten laat zien. "In bijna alle kernen is de CDA-achterban vertegenwoordigd door een kandidaat."

Zittende raadsleden
De kieslijst bestaat grotendeels uit zittende raadsleden, met op de plaatsen twee tot en met vier Peter de Vries (Rossum), Robert van Dijk (Ammerzoden) en Peter van Boxtel (Alem). Ook de zittende raadsleden Marinus Robbemondt uit Well, Leo van Doremaele uit Kerkdriel, Antwan van Doorn uit Hurwenen en Linda de Groot uit Rossum gaan voor nog een periode.

Robert Dekkers
Voor de kern Hedel hoopt Robert Dekkers het nieuwe gezicht te worden; hij staat op nummer 5. CDA-coryfee en huidig wethouder Gerard van den Anker vertrekt na de verkiezingen. Een andere nieuwkomer op de lijst is Peter van Heumen (Kerkdriel) op 10. 

Huidig raadslid Brigit Verhoeven-Merks zal na de verkiezingen niet terugkeren.

Wethouders
Over wethouderskandidaten wil partijvoorzitter Ernst van der Schans het nog niet hebben. "Eerst laten we de kiezer aan het woord en dan kijken we of we in de komende periode weer iets kunnen betekenen als coalitiepartij."

Naast Gerard van den Anker, die dus stopt, is 'buitenstaander' Anita Sørensen nu wethouder voor het CDA in Maasdriel. Zij volgde halverwege de huidige raadsperiode Marian Blaauwhof op, die er net als Van den Anker heel wat dienstjaren op had zitten. Omdat Sørensen in Culemborg woont, kan zij niet in Maasdriel op de kieslijst staan, tenzij ze vastlegt dat ze verhuist als ze gekozen wordt. Voor wethouders is de woonplaatsvereiste onlangs versoepeld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden