Afbeelding
Foto: aangeleverd

Dweilorkest Ammerzooitje in het nieuw

Algemeen 927 keer gelezen

AMMERZODEN • Carnavalsvereniging 't Ammerzooitje heeft na veertien jaar nieuwe kleding dankzij een mooie match tijdens het laatste Blauwe Moandagbal.

't Ammerzooitje is opgericht in 1980 en sinds 2001 vooral actief als dweilorkest. Aanvankelijk gingen de muzikanten op pad in hun lange zwarte 'doodgraversjassen'. Al gauw hadden ze behoefte aan iets fleurigers. Zo kwamen in 2003 de bekende turquoise overhemden voor de dag.

"Het was een zeer herkenbare outfit, in elke menigte kon je de leden van 't Ammerzooitje makkelijk terugvinden. Maar na een jaar of elf kwam er toch slijtage, en raakte het model uit de mode", schetst Wim Durksz het dilemma waarvoor de dweilband stond.

Goede raad was duur, tot op het Blauwe Moandagbal van het afgelopen carnavalsfeest in 'Arckeldurp'. Daar werd de club 'aangeschoten', en wel door Leendert Kraay van verpakkingsbedrijf De Kokerjuffer en zijn partner Sigrid Mondria, oftewel 'Siggy', die maatkleding ontwerpt en maakt.

Na dit contact volgde de rest vlot. Een schappelijke prijs kon worden afgesproken. Er werd gekozen voor dezelfde kleur, maar betere stof. De mannen en vrouwen werden tot op de millimeter nauwkeurig opgemeten, en Siggy toog aan het werk. Om te voorkomen dat men nog eens de blouse van een ander heeft, kon iedereen details  van eigen bladmuziek op verschillende plaatsen aan laten brengen. Zo kan 't Ammerzooitje weer jaren vooruit.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden