Afbeelding
Foto: www.123rf.com

Opnieuw Apache tegen hoogspanningskabel, grote stroomstoring in regio Geldermalsen

Algemeen 1.908 keer gelezen

REGIO • Tien jaar na de grote stroomstoring in de Bommelerwaard is er wéér een gevechtshelikopter van Defensie tegen een hoogspanningskabel gevlogen. Dit gebeurde bij Zoelmond, waardoor pakweg 24.000 mensen in de regio Geldermalsen - onder meer de dorpen Beesd, Gellicum, Deil, Enspijk, Est, Rhenoy en Rumpt - maandagavond zo'n vier uur zonder stroom kwamen te zitten. 

De storing is inmiddels verholpen. Defensie oefent deze week met laagvliegende helikopters in de regio. Bij het ongeluk in Zoelmond zijn geen gewonden gevallen, meldt Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. Er is inmiddels een onderzoek gestart naar hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. 

Tien jaar geleden knalde er in de Bommelerwaard ook al een defensiehelikopter tegen een hoogspanningskabel, de storing duurde dagen. Dit kwam toen ook omdat er een nieuwe kabel over de rivier moest worden getrokken. Ruim honderdduizend mensen werden toen getroffen. Pas dit jaar werd er een schikking getroffen tussen de getroffen gemeenten en Defensie. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden