• Hennie wil persoonlijke zorg leveren.
• Hennie wil persoonlijke zorg leveren. Foto: aangeleverd

Een kwart eeuw liefdevolle kraamzorg van Natus

Algemeen 1.227 keer gelezen

ROSSUM • Natus Kraamzorg uit Rossum bestaat 25 jaar. Ruim 9.000 kinderen hebben hun eerste dagen op deze wereld beleefd met een van de kraamverzorgenden van Natus om zich heen.

Wat 25 jaar geleden vrij spontaan begon vanuit het huis van Hennie van Ballegooijen, groeide uit tot een unieke kraamzorgorganisatie in de regio.

Zus
Hennie (68) was 18 jaar toen haar zus beviel van een dochtertje. Ze werkte destijds als apothekersassistente, maar werd direct geraakt door het wonder van een geboorte. Daar wilde ze wat mee gaan doen.

Particulier kraamzorgbureau
Ze trouwde met haar Ad en besloot de opleiding tot kraamverzorgende te doen. Na vijf jaar in het vak, dacht ze: 'dit kan anders, persoonlijker'. Ze wilde een particulier kraamzorgbureau opstarten voor 'andere' zorg, met haar huis in Hurwenen als uitvalsbasis.

Al snel raakten de ziektekostenverzekeraars geïnteresseerd en wilden een contract met Hennie afsluiten voor zorg aan ziekenfondsverzekerden. Met een aantal freelancers begon Hennie aan deze uitdaging en zo werd Natus 'geboren'.

Babymassage en borstvoeding
De organisatie groeide en ontwikkelde zich en verhuisde naar een mooi pand in het hart van Rossum. Hennie is de opleiding babymassage gaan doen en werd lactatiekundige. "Elke ouder krijgt in de eerste week de grondbeginselen van babymassage van ons mee. Zo mooi om te zien wat dat met ouder en kind doet. En als lactatiekundige hoop ik veel gezinnen een fijne borstvoedingservaring mee te geven. Niet alleen de moeders dus. Ook papa neemt deel aan het 'team borstvoeding'!", aldus Hennie.

Zoon
Ongeveer 10 jaar geleden kwam zoon Dré van Ballegooijen (38) bij Natus. Het begon op zaterdag met het ondersteunen bij de 'financiële rompslomp'. Geen hobby van Hennie, maar van zoon Dré des te meer. Hij voelt zich thuis bij Natus: "Het belang van persoonlijke kraamzorg is me tenslotte met de borst en paplepel ingegoten."

Hennie kraamde inmiddels bij haar negen kleinkinderen en zelfs bij gezinnen in Zwitserland en Dubai.

Op 18 november vieren de medewerkers van Natus een groots feest.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden