Afbeelding

Phoenix-volleybalsters laten winst schieten

Sport 129 keer gelezen

ZALTBOMMEL • De Phoenixvrouwen uit Zaltbommel hebben zaterdag in Reusel onnodig veel punten laten liggen in de uitwedstrijd tegen het lager geklasseerde Pegasus.

In de eerste twee sets leken de volleybalsters zonder veel problemen op een overwinning af te stevenen. Beide sets kenden weliswaar een moeizame start waarbij steeds een flinke achterstand werd opgelopen, maar die werd halverwege de twee sets vrij simpel omgebogen.

Na de 19-25 en 16-25 gloorde na de 3-1 winst van donderdag tegen Best nu opnieuw een overwinning. Ook in de derde set kwam Phoenix op achterstand. Kennelijk was het vertrouwen te groot dat het opnieuw goed zou komen. Pegasus drukte nu wel door en vond na 25-18 de aansluiting.

Het vertrouwen dat er iets te halen viel keerde terug en na de 25-17 was de stand met 2-2 weer gelijk. In de beslissende set leek het halverwege nog echt spannend te worden, maar opnieuw trok Phoenix aan het kortste eind, 15-10.

Minimale bezetting
Omdat het team steeds met een minimale bezetting op pad moet, blijkt het gebrek aan wisselmogelijkheden een probleem. Vanaf de komende weken keren enkele speelsters weer terug in het team en lijkt dat probleem opgelost.

De volgende thuiswedstrijd van Phoenix is 25 november om 16:00 uur in sporthal De Ring.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden