Afbeelding
Archieffoto: Janneke Boogaard

Informatieavond over extra treinverkeer langs Zaltbommel

Algemeen 631 keer gelezen

REGIO • ProRail organiseert woensdag (15 november) een informatieavond voor mensen die in de buurt van de spoorlijn tussen Meteren en Hedel wonen. Geluid, trillingen en vervoer van gevaarlijke stoffen staan op de agenda.

Tussen Meteren en Boxtel gaan meer treinen rijden door het programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS). De kern van dit programma is: meer personentreinen op drukke trajecten en voldoende ruimte voor het goederenvervoer. Dit is nodig om het groeiend aantal reizigers en goederentreinen op te vangen.

ProRail vertelt naar eigen zeggen tijdens deze avond wat de gevolgen zijn van het extra treinverkeer op het gebied van geluid, trillingen en vervoer van gevaarlijke stoffen. "We lichten toe hoe de effecten zijn onderzocht en welke maatregelen we nemen om de effecten te beperken. Daarnaast vertellen we hoe het spoor bij Meteren wordt aangepast met een extra verbindingsboog voor goederentreinen tussen de Betuweroute en het spoor UtrechtEindhoven. De boog wordt naar verwachting in 2026 in gebruik genomen." 

Voor de bijeenkomst zijn direct omwonenden langs het spoor in Meteren, Neerijnen, Waardenburg, Zaltbommel en Hedel uitgenodigd. Ook andere belangstellenden zijn welkom. Vooraf aanmelden is niet nodig. De avond begint om 19:30 uur in restaurant 3 Zussen, Rijksstraatweg 80 in Meteren. 

Begin 2018: terinzagelegging rapporten
ProRail heeft onderzoek gedaan naar de effecten van het extra treinverkeer voor de omgeving. Deze informatie wordt opgenomen in een milieueffectrapportage (MER). De aanpassingen aan het spoor en de te nemen maatregelen om de effecten te beperken, zijn beschreven in het Ontwerp-Tracébesluit (OTB). Beide rapporten liggen begin 2018 ter inzage. Er volgen dan informatieavonden om deze rapporten toe te lichten.  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden