• Dit team van Hamarithi nam deel in de jongste categorie bij de pupillen N2.
• Dit team van Hamarithi nam deel in de jongste categorie bij de pupillen N2. Foto: aangeleverd

Team Hamarithi naar NK

Sport 228 keer gelezen

AALST/WASPIK • Het turnteam van Hamarithi dat uitkomt in de jeugd N3 heeft zich zaterdag geplaatst voor de bondskampioenschappen in Amsterdam.

Vier teams van Hamarithi deden mee aan de kwalificaties voor de landelijke wedstrijden, in de volksmond het NK. Het team jeugd N3 maakte het spannend door bijzonder goed en boven verwachting te turnen.

Angelica Westerlaken wist een score boven de 13 te halen op het onderdeel vloer. Hannah van Boggelen turnde een mooie reusoefening met streksalto af, Nayinthe van den Heuvel en Janinka Egas turnden beide stabiel op balk met moeilijke elementen zoals tiktak, boogje en pirouette en lieten een mooie half in, half uit op sprong zien.

Naar Amsterdam
Het team eindigde als vijfde en mag komende zaterdag naar Amsterdam.

Pupil N2
Twee teams deden mee op het niveau pupil N2. Marjorie Brandsma, Mari-Lynn van Boggelen, Jasmine Szalla en Emma van de Werken turnen eigenlijk op N3, maar turnden vandaag een niveau hoger.

Op het eerste onderdeel balk was Emma de beste, die voor het eerst boogje op de balk turnde. Jasmine debuteerde in de N2 (ze komt uit de D2) op balk, maar kon zich niet mengen met de tegenstanders. Bij het onderdeel vloer werd Marjorie verrast met een hoog cijfer door haar goede oefening met onder andere flikflak salto en losse radslag. Mari-Lynn liet een mooie sprong zien en turnde losom met reuzen. Het team werd achtste.

Het andere team bestond uit Naomi de Keizer, Josefine 't Lam, Fedde van Mill en Mille Groenevelt.

Naomi liet op de onderdelen sprong, rek en balk stabiliteit en vooruitgang zien. Er werd nog wel gekozen voor safe en ze turnde nog weinig bonussen. Josefine ging de strijd wel aan met de bonussen, maar ging hier mee de mist in op balk. De onderdelen rek en vloer werden al wel ruim voldoende uitgevoerd. Het team eindigde ook als achtste. In de wedstrijd turnden er achttien teams mee.

Niet fit
De jeugd en junior meiden in de keuzecategorie mochten in de avond pas in actie komen. Emma Burghout was niet fit en dit was te zien aan haar oefeningen, hoewel haar balkcijfer toch voldoende was om mee te tellen. Nadine Vervoorn excelleerde op het onderdeel vloer met een hoog cijfer en Vera Westervoort was ijzersterk op balk.

Rosalie 't Lam moet weer in het wedstrijdritme komen. Na een lange blessure is zij er een jaar tussenuit geweest. Op sprong turnde zij netjes, op balk waren de zenuwen haar de baas. Fleur Danklof zette een prima brugoefening neer met hoge opzwaaien. Ook op vloer turnde zij netjes. Het team werd achtste van de tien.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden