• De toiletdames voerden actie voor team El ToRo.
• De toiletdames voerden actie voor team El ToRo. Foto: aangeleverd

Paardenmarkt Hedel levert 4300 euro op voor tandemteam El ToRo

Sport 237 keer gelezen

HEDEL • Op de Hedelse Paardenmarkt bleek maar weer eens hoeveel mensen tandemwielrenner Roel Scheij en zijn Paralympische droom een warm hart toedragen. Diverse acties leverden in totaal 4300 euro op.

Veel vrijwilligers waren op de been om geld binnen te halen voor Stichting TandemTeam El ToRo en veel bezoekers gaven enthousiast een bijdrage. 

Toiletdames
Wie op de paardenmarkt de wc-wagen bezocht, liep de El ToRo-toiletdames tegen het schone lijf. Met het verstand op nul, wasknijpers op hun neuzen en de instelling 'niet l…n maar poetsen' zorgden zij op ludieke wijze voor frisse toiletten. Dat werd door de bezoekers zeer op prijs gesteld, gezien het indrukwekkende geldbedrag dat ze ophaalden. 

Paardenmoppen
Ook de Echte Hedelse Paardenmoppenverkoopsters brachten bezoekers en El ToRo in feeststemming. Zij verkochten met verve hun zoete lekkernijen en maakten een deel van de opbrengst over aan het tandemteam. 

Jeu de boules
Tijdens het Hatalle Paardenmoppentoernooi trotseerden vijftig jeu-de-boulers weer en wind in hun poging de wisseltrofee 'Het Hedels Paard' te bemachtigen. Koby Ridder streek uiteindelijk met de eer. Toch voelde Roel zich de grootste winnaar, want de opbrengst van het toernooi kwam geheel ten goede aan El ToRo.

NK in Apeldoorn
Roel, die zelf ook aanwezig was op de Paardenmarkt, vindt het geweldig dat hij op zoveel steun kan rekenen bij zijn voorbereidingen op de Paralympische Spelen. Zaterdag 18 november neemt hij deel aan de Nederlandse Kampioenschappen op de baan in Apeldoorn, op het onderdeel '4 km achtervolging'.

Rond de jaarwisseling gaan de El ToRo-vrijwilligers samen met supermarkt Jumbo oliebollen en appelflappen verkopen. Het activiteitenteam kennende zal dat weer met de nodige vrolijkheid gepaard gaan. Vrijwilligers die zich willen aansluiten bij deze goedgemutste groep, zijn van harte welkom. 

www.tandemteameltoro.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden