• Op 21 en 22 oktober gaan ridders met elkaar de strijd aan.
• Op 21 en 22 oktober gaan ridders met elkaar de strijd aan. Foto: Jan van den Berg

Riddertoernooi op Slot Loevestein

Algemeen 187 keer gelezen

POEDEROIJEN • Op zaterdag 21 en zondag 22 oktober wordt de vesting van Slot Loevestein omgetoverd tot Middeleeuws terrein en toernooiveld.

Op de Middeleeuwse markt staan handelaren en ambachtslui zoals de touwslager, de smidse, de leerbewerker, de kruidenvrouw en de kleedster. Verschillende ridders gaan op beide dagen met elkaar de strijd aan in een spectaculair steekspel te paard. Het hoogtepunt van beide dagen is de spannende finale waar iedereen kan zien welke ridder de hand van de jonkvrouw wint.

Kampement

Voordat de strijd losbarst, kan iedereen de voorbereidingen volgen in het kampement. Er zijn stoere ridders, dappere paarden en schone jonkvrouwen. De ridders laten hun wapenvaardigheden zien in individuele wapenproeven. Bezoekers vanaf 4 jaar kunnen in de ridderschool zelf leren vechten met een zwaard en alles leren over boogschieten.

Verhalenvertellers

In het kasteel ontmoeten bezoekers de twee beeldschone jonkvrouwen aan wie het toernooi is opgedragen. Zij vertellen verhalen over het leven in de Middeleeuwen. In de keuken bereiden de 'cockemeesters' Lena en Marie het avondmaal voor alle manschappen, in hun ijzeren ketels. Andere gasten zijn Aagje de vertelster, de Meyden van Loevestein en troubadour Lucas.

Slot Loevestein is op zaterdag en zondag geopend van 11:00 tot 17:00 uur. De entree is 13,50 euro, kinderen van 4 t/m 18 jaar 9 euro, kinderen tot 3 jaar gratis. In de herfstvakantie zijn er nog veel meer activiteiten, zoals bijvoorbeeld een workshop Ridderschild Schilderen. Kijk voor kaartverkoop en meer informatie op:

www.slotloevestein.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Fenne las zelfverzekerd en rustig voor.
Fenne uit Ameide wint regiofinale voorleeswedstrijd en plaatst zich voor provinciale finale Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Brandweer, ambulance en politie opgeroepen voor fiets in sloot in Schelluinen 112 7 uur geleden
• Winnifred Bouwman in de bibliotheek in Nieuw-Lekkerland.
Winnifred Bouwman neemt na 33 jaar afscheid van de bibliotheek in Nieuw-Lekkerland Nieuws 8 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden