Afbeelding

Locatie leugenbank Zaltbommel nog niet definitief

Algemeen 229 keer gelezen

ZALTBOMMEL • De gemeente Zaltbommel gaat terug naar de wijkraad om de locatie van de Leugenbank aan de Waalkade in Zaltbommel te bespreken.

De bank zou op initiatief van bewoners verplaatst worden naar een nieuwe plek. Die nieuwe plek was in overleg met de initiatiefnemers, enkele bewoners van de Waalkade, de wijkraad van de binnenstad en het waterschap bepaald. Nu blijkt dat er weerstand tegen de nieuwe locatie is.

Het bankje staat al sinds 1933 bij de Waal. Wie er op zit kijkt uit over het water en de brug. Sinds de komst van de keermuur in 2000 raakte het bankje uit het zicht en staat het een beetje verstopt achter de keermuur.

Jammer
Wethouder Adrie Bragt: "De bank wordt verplaatst op initiatief van en in overleg met inwoners. Tijdens onze overleggen hierover zijn hierover nooit kanttekeningen geplaatst. Verschillende opties voor een andere plek zijn de revue gepasseerd en dit is het geworden. Het is jammer dat deze reacties nu naar boven komen en zo heftig zijn. Daarom laten we het bankje nog even staan en gaan we, voor we tot verplaatsen overgaan, eerst weer terug naar de mensen die zich destijds over de locatie bogen."

Redenen om het bankje te verplaatsen waren de sociale onveiligheid, omdat het bankje zich achter de keermuur bevindt. Door het bankje aan de andere kant van de keermuur te zetten wordt het bankje onderdeel van het plein voor de Verdraagzaamheid en is het zichtbaarder. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden