• Irma in de schuur waar de verkoop plaatsvindt.
• Irma in de schuur waar de verkoop plaatsvindt. Foto: aangeleverd

Grote schuurmarkt voor wensstichting Shamajo

Algemeen 550 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Irma Ubink uit Gameren organiseert zaterdag 30 september een grote schuurmarkt voor wensstichting Shamajo aan de 'Oude Tuindersweg' in Gameren. Met haar initiatief wil zij geld ophalen voor ernstig meervoudig gehandicapten.

Meubels voor zoonlief die op kamers gaat, babyspullen voor de nieuwe spruit of dat ene boek dat nog ontbreekt op de boekenplank: 'schatzoeken' kan zaterdag 30 september van 8:230-17:00 uur in Irma's schuur aan de Ouwelsestraat 35 ('Oude Tuindersweg') in Gameren. Ook kleding, huisraad, cd's en nog veel meer is er te vinden.

Genieten
Sinds anderhalf jaar doet Irma (46) vrijwilligerswerk voor Shamajo. Ze hielp bij diverse evenementen en vervulde hartenwensen van ernstig meervoudig gehandicapten. "Ik vind het heel belangrijk dat er iets voor deze kwetsbare doelgroep wordt georganiseerd, omdat zij al zo veel moeten missen in het leven. Om al die leuke activiteiten te kunnen organiseren, heeft Shamajo geld nodig. Dat is de reden dat ik deze schuurmarkt organiseer. Ik wil mensen met een meervoudige handicap onbeperkt laten genieten", vertelt Irma enthousiast.

De volledige opbrengst gaat naar de Kerkdrielse wensstichting. Wie nog spullen heeft die tijdens de schuurmarkt verkocht mogen worden kan bellen met Irma: 06-23643008. Mensen die net als Irma iets willen betekenen voor mensen met een meervoudige handicap kunnen kijken op de website.

Shamajo
Shamajo is dertien jaar geleden opgericht door Jan Kregting. Als vader van twee ernstig meervoudig gehandicapte kinderen weet hij als geen ander wat het is om altijd afhankelijk te zijn van anderen. Wensstichting Shamajo wil de kwaliteit van leven van (ernstig) meervoudig gehandicapten in Nederland verbeteren. "Zij zijn onze VIP's. Samen met vrijwilligers, sponsors en zorginstellingen komen we op voor hun belangen. Hun welbevinden en wensen staan centraal. We organiseren daarom diverse evenementen en vervullen hartenwensen om de VIP's 'onbeperkt' te laten genieten."

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 8 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 9 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden