Afbeelding

Geen proef met gratis parkeren in binnenstad Zaltbommel

Algemeen 727 keer gelezen

ZALTBOMMEL • De pilot met een blauwe zone in Zaltbommel gaat niet door. Er leek een nipte meerderheid vóór in de gemeenteraad, maar de SGP steunde de proef toch niet.

De proef zou betekenen dat automobilisten geen parkeerbonnetje maar alleen de bekende blauwe parkeerschijf achter de voorruit hoefden te leggen. De ondernemersvereniging is hier groot voorstander van.

Kosten
Voor de pilot van een half jaar was 10.000 euro nodig voor het trekken van blauwe lijnen en het plaatsen van borden. Bovendien zou de gemeente 200.000 euro aan parkeergeld en -boetes mislopen.

Tien tegen tien
De gemeenteraad was verdeeld, zo bleek bij de behandeling net voor de zomervakantie. CDA, ChristenUnie, PvdA, D66, Frits van der Schans en GroenLinks vinden de proef te duur en stoppen het geld liever in een onderzoek waarin alle aspecten van het parkeren in de binnenstad worden meegenomen. Deze partijen hebben samen 10 van de 21 zetels in de gemeenteraad, net geen meerderheid dus. Maar bij de VVD ontbrak die avond een raadslid.

Van gedachten veranderd
Daarom staakten de stemmen en stond het onderwerp donderdag opnieuw op de agenda. In de tussentijd bleek de SGP van gedachten veranderd te zijn. "We hadden voor de vakantie ook al grote twijfels", gaf Geert Bok aan.

Teleurgesteld
Gerrine Fernhout van de VVD liet haar teleurstelling duidelijk blijken. "Als het er op aankomt, trekken partijen hun keutel in. Straks verdwijnen alle winkels uit het centrum en moeten we allemaal naar Tiel of Den Bosch."

De SGP was ook niet voor het alternatieve plan om het geld van de proef te gebruiken voor onderzoek. Dat komt er dus ook niet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 1 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 7 uur geleden
Afbeelding
Eigen tulp van Keukenhof voor Fien & Teun: cadeau voor tiende verjaardag van duo Van Hoorne Entertainment Zakelijk 8 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden