Johan Cahuzak
Johan Cahuzak Foto: Lya Cattel

De column van Johan Cahuzak: Voor aap!

Algemeen Column 230 keer gelezen

Voor aap!

Toen ik koning Willem-Alexander bij de zotternij die Koninginnedag heette, wc-potten zag gooien, brak het zweet me uit. Ik mag Willem wel. Hij doet zijn best, dat kun je niet van elke koning zeggen.

Maar die wc-potten, dat had ie natuurlijk nooit moeten doen.

Hij stond ongelooflijk voor aap.

Ik moet er altijd weer aan denken ik hem zien. Zelfs bij een ramp of zo. Het is geweldig dat zo'n jongen zo gewoon blijft. Dat zijn oma zomaar door Baarn fietste, dat zijn vrouw nu een beugel heeft en dat zijn dochters de oude telefoons van hun ouders krijgen. Maar hij is de koning. En bovenal een volwassen man. Dan moet je al behoorlijk uitkijken met koekhappen, zaklopen, touwtrekken en spijker poepen. En zeker met wc-potten gooien. Waar de grens ligt? Geen idee maar ik ben dan ook geen koning.

Toen ik recentelijk deze krant opsloeg en de burgemeester van Maasdriel op een kameel zag, voelde ik die vermaledijde wc-pottenstress weer.

Van Kooten, wat maak je me nou?

Dat doe je niet! En om het nog erger te maken, liep er bovendien nog een zo te zien erg Nederlandse vent met Oosterse kleding aan die kameel te plukken. En Van Kooten maar lachen en zwaaien. Alsof ie Sinterklaas was. Maar die is tenminste verkleed.

Johan Cahuzak

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden