• Het startschot klinkt om 19:30 uur in Nederhemert.
• Het startschot klinkt om 19:30 uur in Nederhemert. Foto: aangeleverd

Zaterdag verlichte bootjes kijken op de Afgedamde Maas

Algemeen 812 keer gelezen

NEDERHEMERT • Op de Afgedamde Maas wordt zaterdagavond 9 september de tweede editie gehouden van de verlichte tocht: Sail-2017.

De eerste editie werd gehouden in 2014 tijdens de viering van het 1200-jarig bestaan van de Maasdorpen Aalst, Nederhemert en Poederoijen. Dit keer hebben ruim veertig verlichte schepen zich gemeld voor dit unieke maritieme evenement. De schepen verzamelen zich tussen 18:30 en 19:00 uur op de Afgedamde Maas ter hoogte van het Café De Maasstroom in Nederhemert. Ook de klassieke sleepboten van vereniging 't Wrijfhout varen mee. Het Hèmerts Visserskoor zorgt voor toepasselijke muziek.

Startschot

Burgemeester Peter Rehwinkel lost rond 19:30 uur het startschot ter hoogte van de Korenmolen. De verlichte vloot stoomt dan richting Poederoijen.

Ter hoogte van De Fuik in Aalst nemen ze gas terug om het publiek op de dijken de gelegenheid te geven het schouwspel te bewonderen.

De tocht gaat vervolgens langs zand- en grindhandel Schreuders. Op een ponton staat het Woudrichems zalmvisserskoor Ongestaagd om de scheepsbemanningen en het publiek toe te zingen.

Vervolgens varen de schepen het Esmeer in. Eeterij 't Getij in Aalst zorgt aan wal voor een gezellige ambiance.

Afsluitingen

In verband met de verwachte drukte zijn delen van de Maasdijk in Nederhemert, Aalst en Poederoijen met dranghekken geblokkeerd. De organisatie vraagt inwoners hun auto's zoveel mogelijk op eigen erf te parkeren. Verder is er een oproep aan het publiek om zoveel mogelijk op de fiets of lopend naar de Maasdijk te komen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 15 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden