Afbeelding

Aardappelloods maakt plaats voor Wilhelminahof in Hedel

Algemeen 547 keer gelezen

HEDEL • Na de Máximahof krijgt Hedel binnenkort ook een Wilhelminahof. Tussen de Koningin Wilhelminastraat en de Kerkstraat, waar nu nog een loods van aardappelhandel Quik staat, komen zeventien woningen.

Quik heeft een projectontwikkelaar in de arm genomen, die veertien koopwoningen gaat bouwen: acht in de vrije sector, vier starterswoningen en twee levensloopbestendige koophuizen. Ook komen er drie sociale huurwoningen van De Kernen. In het midden van het wijkje komen parkeerplaatsen en groen. 

Doorsteek
De toegangsweg voor auto's komt aan de Koningin Wilhelminastraat. Voor fietsers en wandelaars komt er een doorsteek naar de Kerkstraat. Zij kunnen daardoor makkelijk naar basisschool De Zaaier en naar de kerk. Aan de kant van de Kerkstraat zijn lagere woningen gepland dan aan de Wilhelminastraat, zodat het plan mooi in de omgeving past.

Veel belangstelling
Het plan is volgens wethouder Gerard van den Anker lovend ontvangen. Hij verwacht veel belangstelling voor de zeventien huizen.

Ook voor het dorp is dit een goede ontwikkeling, vindt de wethouder. "De grote loods wordt afgebroken en er komt een einde aan het vele verkeer dat deze locatie van Quik met zich meebracht."

Het ontwerpbestemmingsplan ligt tot en met 27 september ter inzage bij de gemeente. Van den Anker verwacht dat het bestemmingsplan dit jaar vastgesteld kan worden en dat begin 2018 gestart kan worden met de bouw.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden