Afbeelding
Foto: Janneke Boogaard

Protest tegen huisvesting arbeidsmigranten in Zuilichem

Algemeen 593 keer gelezen

ZUILICHEM • De inwoners van Zuilichem zijn niet blij met de mogelijke komst van tweehonderd woningen voor arbeidsmigranten op het terrein van de Heeren van Suylichem, in de volksmond ook wel bekend als De Woerd.

Volgende week donderdag, 31 augustus, praat de politiek over het initiatief. Op facebook blijkt dat veel Zuilichemmers van plan zijn de vergadering bij te wonen. Volgens de initiatiefnemer van de facebookpagina 'Wij zijn tegen 300 arbeidsmigranten in Zuilichem' komen er rond de honderdvijftig mensen naar de vergadering. Hij wil niet met zijn naam in de krant. Wel gaat hij volgende week tijdens de carrouselvergadering inspreken. Inmiddels heeft hij ook al gesprekken gehad met de dorpscoördinator, en met ambtenaren van de gemeente Zaltbommel.

"Het plan is om in het nieuwe wooncomplex Polen, Roemenen en Bulgaren samen te laten wonen", vertelt de initiatiefnemer. "Die groepen gaan helemaal niet goed samen. En bovendien zijn het er gewoon veel te veel voor zo'n klein dorp. Er zijn ook plannen om huisvesting te bouwen bij een nieuwe kas aan de Uilkerweg. Ook daar zouden er een paar honderd moeten gaan wonen. De mensen in Zuilichem zien dat helemaal niet zitten. Ze zijn bang voor overlast en criminaliteit."

De gemeente wil in principe meewerken aan de plannen op De Woerd. Op dit moment worden veel arbeidsmigranten gehuisvest op campings of in gewone woonwijken en dat is volgens de gemeente niet ideaal. "Er wonen nu rond de honderdvijftig seizoenswerkers in gewone huizen in Zuilichem", zegt de initiatiefnemer van 'Wij zijn tegen 300 arbeidsmigranten in Zuilichem'. "Daar heeft niemand problemen mee, dat gaat gewoon heel goed." Hij is op internet een petitie gestart, maar die loopt nog niet echt storm. "Niet iedereen heeft facebook natuurlijk", zegt hij. "Daarom willen we komende week misschien met de petitie langs de deuren gaan."

Britta Alink

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden