Afbeelding
Foto: ©MAX / Roland J. Reinders

Rik uit Well doet mee aan Heel Holland Bakt

Algemeen 1.280 keer gelezen

WELL • Rik van Doornmalen (40) uit Well is één van de tien kandidaten in de nieuwe serie Heel Holland Bakt van omroep MAX.

In het dagelijks leven runt Rik samen met zijn man Dennis van de Graaf een winkel in luxe schrijfwaren, La Couronne du Comte in Tilburg.

In zijn vrije tijd is hij graag aan het bakken. Vrienden en familie drongen er al jaren op aan dat hij zich moest aanmelden voor Heel Holland Bakt.

Technische opdrachten

"Ik kijk zelf ook altijd naar het programma", vertelt hij. "En dan vond ik het leuk om de technische opdrachten na te bakken. Ik heb heel veel geoefend."

In december was het dan zover; Rik vulde een vragenlijst op de website in en stuurde een paar foto's van zijn baksels mee.

In februari kreeg hij een telefoontje van de redactie van het programma. "Mijn hart ging sneller kloppen", lacht hij.

Naar Amsterdam

Rik werd uitgenodigd om met twee zelfgemaakte taarten naar Amsterdam te komen. Dat werd een stressvolle reis, want de taarten moesten natuurlijk wel ongeschonden uit de auto komen. Maar dat lukte en de jury vond de taarten lekker en goed. Een tijdje later kreeg hij te horen dat hij door was naar de volgende ronde.

Hij moest in de bakkerij van Robèrt van Beckhoven laten zien wat hij kon. "Daar werd gefilmd en André van Duin was er ook bij om de kandidaten te bevragen", vertelt Rik. "Ik vond het ontzettend leuk om mee te doen en was heel erg blij dat ik bij de laatste tien kandidaten kwam."

Het allerleukste van meedoen aan het programma vond Rik het contact met de medebakkers. "Gelijk vanaf het eerste moment vormden we een hechte groep", vertelt hij.

Geheimhouding

Wat hij wel lastig vond, was dat hij geheim moest houden dat hij aan het programma meedeed. "Ik heb natuurlijk heel veel geoefend en liet iedereen steeds proeven van mijn baksels", zegt hij. "Maar dan kon ik niet vertellen waar het eigenlijk voor was."

Nu die geheimhouding er af is, kan hij nog meer van zijn deelname genieten. De eerste aflevering is op zondag 3 september om 21:00 uur. Hij gaat dan gezellig met vrienden en familie kijken.

Met koffie en taart natuurlijk.

Britta Alink

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden