Afbeelding

Tijdelijke prijsverlaging helpt op bedrijventerrein in Hedel

Algemeen 243 keer gelezen

HEDEL • De tijdelijke verlaging van de grondprijzen heeft nieuwe bedrijven naar industrieterrein Kampen-Noord in Hedel getrokken.

In 2014 bouwde Vos Truckparts een nieuw onderkomen op het bedrijventerrein langs de Oude Rijksweg. In 2015 en 2016 lag de verkoop helemaal stil. Dat leidde ertoe dat de gemeente Maasdriel de grond gedurende een half jaar in de aanbieding deed.

Zien bouwen doet bouwen
"Dit jaar is veertig procent van de resterende grond vergeven", meldt wethouder Jan-Hein de Vreede. "De kopers zijn allemaal lokale en regionale bedrijven die een andere locatie zochten, precies zoals de bedoeling was. De prijsverlaging heeft dus geholpen. Nu geldt de normale prijs weer; we hopen op het principe 'zien bouwen doet bouwen'. Volgens de planning hebben we nog 2,5 jaar om de resterende grond uit te geven."

Er verrijzen onder andere twee staalconstructiebedrijven en een groothandel annex productiebedrijf voor interieurinrichting. Links van de toegang naar het bedrijventerrein is SelektHuis een nieuwe vestiging aan het bouwen. Daartegenover komt een bedrijfsverzamelgebouw.

Daar weer naast is een flink perceel niet in eigendom van de gemeente maar van de familie die aan de overkant van de Oude Rijksweg een varkensbedrijf runt. De plannen daarmee zijn onbekend.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 13 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden