• De braderie is dit jaar voor het eerst niet in september, maar op donderdag 24 augustus.
• De braderie is dit jaar voor het eerst niet in september, maar op donderdag 24 augustus. archieffoto: Lya Cattel

Bommelweek XXL dit jaar in augustus

Algemeen 1.068 keer gelezen

ZALTBOMMEL• De Bommelweek vindt voortaan plaats in de laatste week van de zomervakantie. 

Ondernemers Vereniging Zaltbommel heeft hiervoor gekozen, zodat de meeste mensen nog vrij zijn en dan kunnen deelnemen aan de diverse activiteiten. "Ook voor kinderen is het fijner", aldus OVZ. "Dan hoeven ze de volgende dag niet naar school en kunnen of mogen ze van hun ouders misschien langer opblijven."

Foodtruckfestival

Tijdens de Bommelweek staan de vertrouwend activiteiten zoals de braderie, de zeepkistenrace, de autoshow, het vorig jaar geïntroduceerde Foodtruckfestival, de Etapastour en veel muziek weer op het programma.

Wip-Out

Nieuw én spectaculair is de 'Wipe-Out', die het waterbakfestijn vervangt. 'Wipe-Out' is een stormbaan van maar liefst 65 meter lang. De baan is zo groot, dat hij niet eens helemaal op de Markt kan staan, hij begint dan ook al in de Gamerschestraat. Het spektakel vindt plaats op vrijdagavond 25 augustus en begint om 19:00 uur. Ook nieuw is de openluchtbioscoop in de uiterwaarden bij de Waalkade. De 'pop-up-cinema' is bedacht door leerlingen van het Cambium College. Om 21:15 uur begint de film 'Now you see mee'.

Buitenhofpop

Zaterdag 19 augustus is de show met meer dan 150 gepimpte auto's in de binnenstad (vanaf 19:00 uur). Ook is dan het gezellige muziekfestival Buitenhofpop op de Waalkade Rotterdamse Bol. Het festival begint om 20:30 uur en de toegang is gratis. Buitenhofpop gaat zondag van 14:00 tot 22:00 uur gewoon nog lekker door.

Maandag 21 augustus vanaf 19:00 uur is de Zeskamp op de Markt en dinsdag 22 augustus vanaf 18:00 uur de zeepkistenrace in de Waterstraat. Woensdag 23 augustus is er weer een zomeravondtoernooi van volleybalvereniging Phoenix. Aanvang 19:00 uur in sporthal De Ring.

Braderie

De braderie in Zaltbommel is met meer dan tweehonderd deelnemers al jarenlang veruit de grootste van de regio. Net als andere jaren zijn er naast de kramen van plaatselijke ondernemers en ondernemers van buitenaf heel veel activiteiten. Ook zijn er weer veel optredens van straatmuzikanten, clowns en dweilorkesten. En er zijn overal lekkere happen en dranken te koop. De braderie begint om 13:00 uur en gaat om 21:00 uur naadloos over in het Braderiebal, dit jaar met de energieke coverband 'Solid-6'. Zaterdag 26 augustus is de tweede editie van het Food Truck Festival, waarbij ook weer meerdere optredens gepland staan.

Zondag 27 augustus is de Bourgondische fietstocht Etapastour, de Bommelerwaard Ralley en vanaf 15:00 uur speelt Mathijs the Pianoman op het terras van 't Stadscafé. Deze rasmuzikant speelt alle gevraagde muziek. Waar hij komt, is het een knalfeest, want stil zitten dat lukt niet als hij achter de piano zit.

Kijk voor het volledige programma op:

http://www.ov-zaltbommel.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden