Afbeelding

Gemeente zoekt locatie voor nieuw speelveld in Bruchem

Algemeen 278 keer gelezen

BRUCHEM • Het dorpsplatform in Bruchem wil graag een nieuwe speeltuin. Zolang nog niet duidelijk is waar die komt, investeert de gemeente Zaltbommel niet in het opknappen van het speelveld aan de Gruttostraat.

Dat antwoordt het college van burgemeester en wethouders op vragen van raadslid Frits van der Schans. Hij was verbaasd dat B&W 100.000 euro hebben klaarstaan voor een nieuwe speelvoorziening, terwijl het bestaande voetbalveldje in abominabele staat verkeert. Kan dat geld niet voor het bestaande veldje gebruikt worden, vroeg Van der Schans. "Het is op dit moment nog te vroeg om hierin een toezegging te doen", vindt het college. "Afhankelijk van de wensen en locatie voor de speeltuin en/of trapveldje op een alternatieve locatie schatten we dan de kosten in. Indien voldoende budget overblijft, zijn wij bereid het restant van het budget in te zetten voor het onderhoud aan het voetbalveld."

Er wordt wel gewerkt aan een tussenoplossing: volgens de gemeente overlegt het dorpsplatform met een buurtbewoner die bereid is het veld te onderhouden.

Op het veld aan de Gruttostraat ligt deels kunstgras. Over de suggestie van Van der Schans om het hele veld daarmee vol te leggen, is het college niet enthousiast. Behalve dat er nu dus geen geld voor is, is het volgens B&W ook geen goedkopere oplossing dan gewoon gras. "Kunstgras moet elke tien jaar vervangen worden, afhankelijk van het gebruik. Het is daarnaast veel gevoeliger voor vandalisme en brandstichting, met alle kosten van dien."

De situatie in Bruchem riep bij Van der Schans ook de vraag op hoe het college zicht houdt op het onderhoud van alle openbare speel- en sportvoorzieningen in de gemeente. Het antwoord: "Wij inspecteren speelplaatsen vijf maal per jaar. Kleine gebreken worden hersteld en gerapporteerd. Grotere gebreken worden meegenomen in een jaarlijkse reparatieronde. Als de veiligheid in het geding is, wordt meteen ingegrepen. Eenmaal per jaar vindt een veiligheidsinspectie plaats door een gespecialiseerd bedrijf. Jaarlijks voeren wij in het voorjaar een onderhoudsronde uit op ondergronden, hekwerken en dergelijke."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden