• De Neswaarden wordt met name in de zomer druk bezocht.
• De Neswaarden wordt met name in de zomer druk bezocht. Foto: Janneke Boogaard

Driehonderd extra parkeerplaatsen bij Neswaarden (Aalst)

Algemeen 549 keer gelezen

AALST • Er komen driehonderd parkeerplaatsen extra bij De Neswaarden in Aalst. De gemeente Zaltbommel verwacht dat de parkeerproblemen bij het recreatiegebied daarmee tot het verleden behoren.

De gemeente heeft een stuk grond aangekocht in de oksel Machinedijk, Veerdam en Zaaiwaard. Naast ruim driehonderd personenauto's kunnen daar ook touringcars gestald worden. Wanneer de parkeerplaats wordt aangelegd, is niet bekend.

Zomerse drukte
In 2012/2013 heeft de gemeente het recreatiegebied De Neswaarden volledig laten opknappen. Naast het zwemstrand en de zonneweide is er een grote speeltuin gekomen. Het gebied is sindsdien erg in trek, met name tijdens zomerse dagen.

Hulpdiensten
Dat leidt tot parkeerproblemen. Als het verharde parkeerterrein bij De Neswaarden, het naastgelegen grasland en het parkeerterrein bij voetbalvereniging Roda Boys vol zijn, zetten sommige bezoekers hun auto's in de berm. Voor hulpdiensten is er dan nauwelijks doorgang en er zijn al verschillende boetes uitgedeeld.

De gemeente heeft een 'marktconform tarief' betaald voor de grond. De kosten worden gedekt uit de algemene bedrijfsreserves. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden