• Bij het strandje waar het misging, staat een monumentje voor Levi.
• Bij het strandje waar het misging, staat een monumentje voor Levi. Foto: aangeleverd

Herdenking met speedboten in Well voor Levi (14)

Algemeen 483 keer gelezen

WELL • Op het strandje waar eind mei een zorgeloze middag eindigde in een drama herdachten familie en bekenden zaterdag Levi Thoonen (14). Snelle boten brachten met veel lawaai een eerbetoon aan de verongelukte tiener.

Levi's vader Berry deed donderdag een oproep op Facebook. Of mensen met een speedboot, het liefst met open uitlaat, zaterdag om 17:00 uur naar hun geliefde strandje aan de Maas in Well wilden komen voor een herdenking. Zo'n dertig booteigenaren gaven gehoor aan de oproep.

Geweldig
"Het was voor ons helemaal geweldig", reageert Berry Thoonen maandag telefonisch. Is het niet dubbel om bij de herdenking een belangrijke rol weg te leggen voor juist speedboten, terwijl Levi om het leven is gekomen bij een watersportongeluk?

Onverantwoord
Berry licht toe: "Het is anders gegaan dan via de media naar buiten is gekomen. Wij lagen met onze boot op het strand. Daar is Levi eraf gesprongen in het zwemgedeelte, dus niet terwijl wij aan het varen waren. Die jetski kwam vlak achter het piertje langs, daardoor hadden we hem nooit kunnen zien. Heel onverantwoord. Verder wil ik er niks over zeggen, het politieonderzoek loopt nog."

Berry zag zijn zoon nog boven water komen. "Ik keek hem nog één keer aan en toen... Hij is ook maar zes meter uit de kant gevonden."

Monumentje
Tijdens de herdenking hebben de naasten ook een monumentje geplaatst: een RVS paaltje met een foto van Levi met een vis, vorig jaar gemaakt op de Maas bij Well, waar de Helmondse familie al jaren vaak komt. "We hebben er 75 rozen bij gelegd en stenen. Het is fijn om er zo mee bezig te zijn. Stilzwijgen na zo'n gebeurtenis kan ik niemand aanbevelen."

• Tijdens de herdenking vlogen vliegtuigjes over met een songtekst van Coldplay.
• Speedboten met aan boord onder andere vader Berry brachten een eerbetoon aan Levi.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 17 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 18 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden