• Acht sponsoren gaven elk 5.000 euro, zeven van hen kregen donderdag een miniatuurversie van het bronzen Sint Maartensbeeld.
• Acht sponsoren gaven elk 5.000 euro, zeven van hen kregen donderdag een miniatuurversie van het bronzen Sint Maartensbeeld. Foto: aangeleverd

Nog 15.000 euro nodig voor beeld van Sint Maarten

Algemeen 106 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Terwijl Maria van Gerwen alvast aan het werk gaat om het bronzen beeld van Sint Maarten op tijd af te hebben, gooit de Stichting Beeld Sint Maarten alles in de strijd om de laatste 15.000 euro bij elkaar te sprokkelen. Deadline: november volgend jaar. 

De initiatiefnemers zien het beeld - inclusief sokkel vier meter hoog - het liefst verrijzen bij de Bossche Poort, de toegang tot de binnenstad bij de oude begraafplaats. "Deze week hebben we een eerste gesprek met de gemeente om te bespreken in hoeverre deze locatie realistisch is en haalbaar", zegt Ton van Balken, voorzitter van de stichting. 

Opdracht gegeven
Zij vertrouwen erop dat het goedkomt met de locatie en hebben de opdracht aan de kunstenares Maria van Gerwen onlangs al gegeven. "Het maken van dit grote beeld neemt driekwart jaar in beslag." 

Feest in de Gasthuiskapel
Donderdag was er een feestelijke bijeenkomst in de Gasthuiskapel. Zeven sponsoren kregen daar het miniatuurbeeldje van St. Maarten uitgereikt: Hitachi, FSV, Sachem, Van der Ven, Van Voordenstichting en twee particulieren: familie Van Rijn en familie Nijman-Camelot. Het bedrijf Ravas was verhinderd.

Laatste loodjes
Van Balken: "Tachtig procent van de benodigde gelden is toegezegd of ontvangen. Dat is uiteraard geweldig. Maar zoals altijd gaat het om de laatste loodjes. We zijn er dus nog niet, maar hebben er wel alle vertrouwen in dat de bedrijven en inwoners van Zaltbommel nog voor die laatste 15.000 euro gaan zorgen."

Er ligt ook nog een aanvraag bij het Prins Bernhard Cultuurfonds.  

• Zeven sponsoren gaven elk 5.000 euro en kregen donderdag een miniatuurversie van het bronzen Sint Maartensbeeld.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden