• Pal achter de haven in Kerkdriel liggen de bergen zand.
• Pal achter de haven in Kerkdriel liggen de bergen zand. foto: Britta Alink

Provincie wil meedenken over verplaatsen zandbedrijf Zandmeren

Algemeen 196 keer gelezen

KERKDRIEL • De provincie Gelderland is bereid mee te kijken naar een betere plek voor het zandbedrijf, dat pal achter de haven in de Zandmeren ligt.

Dat zei commissaris van de koning Clemens Cornielje donderdagmiddag tijdens de bijzondere gemeenteraadsvergadering in restaurant Dukdalf.

Het onderwerp werd aangekaart door fractievoorzitter Bart de Leeuw van SSM. Volgens De Leeuw is het recreatiegebied De Zandmeren na een periode van verloedering er de laatste tijd flink op vooruit gegaan.

"De gemeente heeft flink gesnoeid", zegt hij. "De verlichting is aangepakt, de entree ziet er een stuk beter uit. Nu willen we nog een oplossing voor de blauwalg, die hier regelmatig voorkomt."

Bovendien zit het zandbedrijf hem dwars. "De activiteiten van dat bedrijf zijn aanzienlijk", zegt hij. "We moeten dat eigenlijk verplaatsen, maar waar naar toe?". 

Want het bedrijf verpest niet alleen het uitzicht vanuit de haven, het zorgt ook voor de nodige overlast in de woonwijken. "De vele transportbewegingen in gewone straten zijn niet veilig", aldus Peter van Boxtel van het CDA.

Cornielje adviseerde de raad om in gesprek te gaan met gedeputeerde Josan Meijers om een oplossing te zoeken voor het probleem. Hij liet wel doorschemeren dat het niet gemakkelijk zal zijn een geschikte locatie te vinden.

Britta Alink

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden