Afbeelding
Foto: José Iping

Vier dagen wandelen langs de rivier

Algemeen 149 keer gelezen

REGIO • Van 17 t/m 20 augustus vindt voor de vierde maal de Ri4daagse plaats. Het evenement heeft als belangrijkste doel de schoonheid van het rivierenland te laten beleven door wandelaars.

De afgelopen jaren zijn steeds meer stukken langs de Waal 'omgetoverd' tot natuurgebieden waar gewandeld mag worden. Te voet is de beste manier om van dit indrukwekkende landschap te genieten.

Overtochten
De Ri4daagse komt op bijzondere, historische plekken, zoals Fort Vuren, kastelen en dijkmagazijnen. En dagelijks maken de deelnemers overtochten, zodat ze het gebied ook vanaf de Waal beleven.

Muziek en kunst
Muzikanten en kunstenaars zorgen voor afleiding onderweg. De routes voor dit jaar zijn nog niet precies bekend, maar er zijn in elk geval twee nieuwe routes richting het westen: vanaf Zaltbommel tot Loevestein.

Goede conditie
De struintochten pittig zijn omdat ze deels door ruig gebied over strandjes en door uiterwaarden gaan. Met een lengte van circa negentien kilometer per dag is een goede conditie zeker gewenst.

Bijzondere lunch
Wie wil kan je gebruik maken van bijzondere lunches, veelal midden in de natuur en zoveel mogelijk met duurzame producten uit de streek. Overdekt zitten is mogelijk en er is elke dag een warme consumptie bij.

Deelnamekosten zijn 100 euro. Lunch kost 11 euro per dag. Er kunnen maximaal tweehonderd mensen mee wandelen, dus snelheid bij het inschrijven is geboden.

www.ri4daagse.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden