• Willem van der Zalm met hondje Grompie voor het nieuwe vaste podium van RosRock.
• Willem van der Zalm met hondje Grompie voor het nieuwe vaste podium van RosRock. foto: Lya Cattel

Meer ruimte voor publiek RosRock dankzij nieuw vast podium

Algemeen 888 keer gelezen

ROSSUM • Nee, het is niet de bedoeling dat het jaarlijkse rockfestival RosRock in de achtertuin van fruitteler Adriaan van der Zalm in Rossum groter wordt. Wel wil de organisatie dat elke bezoeker zich nog prettiger voelt dan voorheen.

Wat een jaar of twintig geleden begon als een feestje voor vrienden en familie van de nu 55 jaar oude Adriaan, is in de loop der jaren uitgegroeid tot (kleinschalig) tweedaags festival.

Houten Huis Podium

Dit jaar staat er een extra podium in de tuin en boomgaard. "Op het grote podium spelen de wat steviger rockbands", vertelt Adriaan tijdens een rondleiding over het terrein. "Ons nieuwe 'Houten Huis Podium' is meer een relaxpodium, daar staan de bands met akoestisch versterkte instrumenten. Maar ook daar is natuurlijk wel pure rock te horen."

Appelsap

Bezoekers krijgen dit jaar dus nog meer de ruimte op het intieme festivalterrein. De keuken serveert gezonde en iets minder gezonde gerechten dit jaar niet vanuit een tent, maar vanuit een ruimte met vast dak. Er is natuurlijk vers geperst appelsap en zondagochtend zijn er eieren met spek. Het verandapodium voor de zondagmiddag is er nog steeds en ook het grote podium staat er natuurlijk nog.

Pendelbusje

De bezoekers komen uit het hele land. Wie met de trein komt, kan gebruik maken van het gratis pendel-busje. Maar ook in de eigen regio is RosRock razend populair. "Mijn vader is met zijn 89 jaar onze oudste fan", lacht Adriaan.

Samen met een grote groep vrijwilligers zijn Adriaan en zijn zoon Willem (25) keihard aan het werk om het terrein weer in orde te maken voor aanstaand weekend. Zaterdag 1 juli om 13:00 uur zijn de bezoekers weer welkom om hun tent op te zetten op de camping, om 14:00 uur barst het festival weer los. Rock 'n roll, rockabilly en hardrockbands uit de Verenigde Staten, Spanje, Brazilië, Zweden, België en Frankrijk weten hun weg naar Rossum weer te vinden. En natuurlijk ook bands uit eigen land.

Kijk voor de complete line-up en kaartverkoop op:

http://www.rosrock.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 21 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden