• Waarnemend burgemeester Peter Rehwinkel bracht het echtpaar maandag een bezoekje om ze te feliciteren.
• Waarnemend burgemeester Peter Rehwinkel bracht het echtpaar maandag een bezoekje om ze te feliciteren. Foto: Jan Brienen

Dries en Jeanne Brienen uit Zuilichem 65 jaar getrouwd

Algemeen 547 keer gelezen

ZUILICHEM • Dries Brienen en Jeanne Brienen-Strikkers zijn beiden 85 jaar. Ze hebben elkaar ontmoet in de speeltuin van het Eiland van Nederhemert en zijn ruim een jaar later in op 19 juni 1952 getrouwd.

Dries is bouwvakker geweest en Jeanne heeft het huishouden gedaan. Ze hebben 2 kinderen gekregen, Jan en Dick. Dick was gehandicapt. Zijn ouders hebben hem vanaf de geboorte tot zijn overlijden in 2005 altijd zelf thuis verzorgd. Ze hebben nu nog één (getrouwde) zoon, een kleinzoon en een kleindochter die beiden een partner hebben. En inmiddels zijn er drie achterkleinkinderen.

Sinds 2012 wonen ze in de Buurt in Zuilichem. Bijna op dezelfde plaats als waar ze in 1952 in hun eerste huis zijn begonnen. Dries heeft altijd tuinieren en eigen groenten verbouwen als hobby gehad. Sinds vijf jaar gaat dat niet meer, omdat de huidige woning geen tuin meer heeft. Jeanne houdt van kruiswoordpuzzels.

Op maandag 19 juni waren ze 65 jaar getrouwd. Komend weekend is er een feest met familie en vrienden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden