• De wethouders Zondag en Sørensen gaven het startsein.
• De wethouders Zondag en Sørensen gaven het startsein.

Organisaties en bedrijven vinden elkaar in Bommelerwaardse Uitdaging

Algemeen 263 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Drie Bommelerwaardse bedrijven hebben tien laptops geschonken aan Stichting Leergeld, zodat tien Bommelerwaardse scholieren uit gezinnen met een laag inkomen tóch gewoon hun schoolwerk kunnen doen.

De gulle gift is het eerste concrete resultaat van de Bommelerwaardse Uitdaging, waarbij bedrijfsleven en maatschappelijke organisatie iets voor elkaar betekenen. De Bommelerwaardse Uitdaging is de 66ste editie van dit landelijke project, dat zijn bestaansrecht al bijna twintig jaar bewijst in tal van steden en regio's.

Doel van de hele operatie is om het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties met elkaar in contact te brengen, zodat ze elkaar kunnen helpen niet met geld, maar wel met bijvoorbeeld kennis of spullen. "Het is nabuurschap in een modern jasje", zegt Gerda Geurtsen, oprichting van de Nederlandse uitdaging.

Tijdens de feestelijke start, afgelopen maandag in het Van der Valk hotel, onthulden de wethouders Kees Zondag en Anita Sørensen de eerste match tussen bedrijfsleven het Stichting Leergeld.

De twee gemeenten ondersteunen het initiatief van harte. "In Maasdriel zijn we al actief met leefbaarheid binnen het project 'Krachtige Kernen'", aldus wethouder Sørensen. "We vinden het contact tussen gemeente en de inwoners en organisaties heel belangrijk. Contact tussen die partijen en het bedrijfsleven is daar een perfecte aanvulling op." Ook wethouder Zondag is positief over de Bommelerwaardse Uitdaging. "Leefbaarheid kun je niet in je eentje bereiken, dat moet je samen doen."

Tijdens de startmiddag konden verschillende organisaties concrete wensen kenbaar maken aan de bedrijven. Zo heeft Welzijn Bommelerwaard behoefte aan trainingen en workshops voor vrijwilligers en zouden ze heel graag een golfkarretje hebben, waarmee vrijwilligers ouderen korte stukjes in het dorp kunnen vervoeren.

Het netwerk GrowZ voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zou graag op bedrijfsbezoek gaan bij bedrijven en zoekt iemand die een goede website voor ze kan bouwen.

Manager Marianne Uijtendaal van de Bommelerwaardse Uitdaging is enthousiast: "Ik ben enorm blij dat we hebben laten zien waar de uitdaging voor staat. Het gaat om het concreet matchen van middelen, kennis en inzet vanuit het lokale bedrijfsleven met de vraag vanuit stichtingen, verenigingen en maatschappelijke organisaties. Het doel? De Bommelerwaard mooier en leefbaarder maken."

Over de Bommelerwaardse Uitdaging

De Bommelerwaardse Uitdaging is een bedrijvennetwerk. Deze bestaat uit een club enthousiaste matchgroepleden uit het bedrijfsleven in de Bommelerwaard. 'Jonge honden' en 'oude rotten' zetten zich vanuit de matchgroep in om uiteenlopende aanvragen van maatschappelijke organisaties, verenigingen en stichtingen te realiseren. Dit zijn uitdagingen op het gebied van materialen (spullen), middelen en menskracht (extra handjes, creativiteit, kennis en kunde) die bijdragen aan een betere leefkwaliteit van de inwoners van de Bommelerwaard.

De matchgroep gaat met de aanvragen aan de slag en volgt de uitdaging om lokale bedrijven te vinden die deze vraag kunnen invullen. Andersom kan ook. Bedrijven in de Bommelerwaard die hun maatschappelijk betrokken ondernemerschap willen vormgeven wenden zich tot de Bommelerwaardse Uitdaging. Voor deze bedrijven wordt een passende vraag vanuit het maatschappelijk veld gezocht.

Bedrijvennetwerk

Schouten en Nelissen (bestuur), Woonstichting De Kernen (bestuur en pr & communicatie), Notariskantoor Kampschöer BV (bestuur), Gemeente Maasdriel, Gemeente Zaltbommel, Locked Safe Holland, Hitachi Data Systems, Plieger BV, Rabobank Bommelerwaard, Van der Valk Hotel Zaltbommel, Bakkersland, Woningstichting Maasdriel, Jac van den Oord Potatoes, Autobedrijf van Tilborg.

Founders
Founders zijn het Oranje Fonds, Schouten & Nelissen, Notariskantoor Kampschöer BV en Woonstichting De Kernen. Eerder die dag werd onder toeziend oog van notaris Kampschöer de oprichtingsakte getekend door het bestuur: Jan Boot (adjunct-directeur De Kernen), Vera van Beek (COO Schouten & Nelissen), Anne Greet Verroen (notaris bij Notariskantoor Kampschöer) en Marianne Uijtendaal (manager Bommelerwaardse Uitdaging).

Kijk voor meer vragen en aanbod op: http://www.bommelerwaardseuitdaging.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden